Ferdi Cansız Türk Halk Müziği Topluluğuyla Başarıya Koşuyor...

Ferdi Cansız Türk Halk Müziği Topluluğu Pandemiye Müziğin iyileştirici ve birleştirici gücü ile karşılık veriyor.

Ferdi Cansız Türk Halk Müziği Topluluğuyla Başarıya Koşuyor...

Ferdi CANSIZ Türk Halk Müziği Topluluğu henüz yepyeni bir oluşum. Topluluk, müzik alanında önemli çalışmalara imza atarak projenin fikir babası Ferdi Cansız’ın sanat yönetmenliğinde ilk sanal toplantısını 13 Aralık 2020’ de gerçekleştirdi. 65 kişi ile çıktıkları bu yolda Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden pek çok kişinin de eşlik etmesi ile hızla çoğalarak çalışmalarına devam ettiler. Müzik topluluğu bu yenilikçi proje ile insanların evlerine hapsolduğu; hem ruhen, hem de fiziken sıkıntılı anlar yaşadığı bu süreçte müzikseverlere ses ve nefes oluyor. Topluluğun en önemli mottosu ise; kendi imkanları doğrultusunda, tamamen gönüllük esasına dayanarak bu özverili projeye hayat vermeleri. Ferdi CANSIZ Türk Halk Müziği Topluluğunda konservatuvar öğrencileri ve müzik öğretmenlerinden tutunda pek çok farklı meslek gurubundan katılımcı yer alıyor. Onlar için mesafenin hiçbir önemi yok. Farklı şehirlerden; her biri aynı dilden, aynı telden ve en önemlisi ise mesafeleri gözetmeksizin canı gönülden bu projeye destek veriyor olmaları.

Ferdi Cansız’ın uzun yıllardır müzik alanında oldukça başarılı çalışmaları bulunuyor. Ferdi Cansız 1984 yılında Eskişehir’de doğdu. Lise öğrenimini İzmir Kemal Paşa Ümran Baradan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde tamamladı. 2001 yılında İzmir Kemal Paşa Kaymakamlığının ve Ümran Baradan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinin düzenlediği 2. Altın Nota Yarışmasında Bağlama Dalında birincilik ödülü aldı. Üniversite eğitimini Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Türk Halk Müziği Bölümünü birincilikle bitirerek tamamladı. Bu yenilikçi projeye hayat veren sanat insanı sosyal platformda farklı kesimlerden pek çok kişiyi bir araya toplayarak bir ilke imza atıyor. Bu sanal projenin sanat yönetmenliğini de üstlenen Cansız 2014-2015 yıllarında Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezinde müzik koordinatörlüğü yaptı. 2016; Çağdaş Gazeteciler Derneği Uğur Mumcu Anma Ödülü kapsamında yılın sanat ödülünü aldı. 2011-2019 Yılları arasında Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezinde ‘’Anadolu Müzik Topluluğu ‘’ ve Türk Dünyası Müzik Topluluğunun kuruculuğunu ve şefliğini yaptı. Sanat yaşamı boyunca çeşitli aranjmanlar yapmış ve kendi besteleri ile müziğe katkı da bulunmuş olan Ferdi Cansız pek çok konser programında görev almış, derleme yapmış, araştırmalarda ve incelemelerde bulunmuştur. Birden fazla enstürman bilgisi olan Ferdi Cansız özellikle bağlama konusunda ustalık derecesinde tecrübeye sahip. 2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Van/Erciş’te müzik öğretmeni olarak çalışmaya başlayan Ferdi Cansız 2020 yılında ise müzik sektörüne yeni bir soluk olan “ Ferdi CANSIZ Türk Halk Müziği Topluluğu “nu kurdu.

Ferdi CANSIZ Türk Halk Müziği Topluluğu ilk göz ağrımız dedikleri bu sanal çalışmayı bugün itibari ile müzikseverlerin beğenisine sunuyor. Eskişehir yöresine ait ‘’ Bu Dağlarda Bağ Olmaz’’ adlı türkü Ferdi Cansız Türk Halk Müziği Topluluğunun sesi ile sanal platformda milyonlarca kişi ile buluşarak bir ilke imza atıyor. Topluluğun ana teması yasaklara ve bu zorlu salgın dönemine rağmen ezgilerin dilinin her zaman insanlara seslenecek olması. Bir diğer önemli detay ise bu projede katılımcı olan herkesin kendi imkanları ile çalışmalara destek vermesi. Ev ortamında kısıtlı imkanlar ile kendi çalışması sahasını oluşturan üyelerin yasaklara rağmen müzik aşkını ortaya koymaları örnek bir tavrın unsuru. Müzik öğretmeni Esma Arık’ın koordinatörlüğünü yaptığı, kurgu ve tasarımını ise Celal Öztürk’ün üstlendiği proje oldukça ses getirecek olan özgün bir çalışmayı kapsıyor.

Topluluk bundan sonraki süreçlerde de yeni sanal çalışmaları ile müzikseverlerle buluşmaya devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2021, 19:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER