Özden Has ile Yeni Kitabını Konuştuk

Özden Has ile Yeni Kitabını Konuştuk

Özden HAS Ortak Payda eseriyle ünlüleri ağlatıp geçiyor. Gündeme hızlı bir giriş yapan bu eser basıldığı gibi, tüm kitapçılarda bulunmasına rağmen şuan stoklarda yok çekiyor. Arka kapağında yazdığı o içli cümleler bile herkesin kalbine dokunarak, okurlarda bir merak uyandıran, Ortak Payda kitabı, Luna Yayınevinden çıktı. Yazar, çocukluğundan bu yana sanatsal faaliyetlere ayrıca ilgi duyduğunu ve tiyatronun onun için farklı bir yeri olduğunu söyler. “İlkokul, lise ve üniversite olmak üzere eğitim aldığım her dönem tiyatro oyunlarında oynadım, hala da izlemeye gidiyorum ama sahne de olmak bambaşkaydı.” diyerek konuştu. Kendisiyle mini bir röportaj yapma fırsatımız oldu ve keyifli sohbetimiz bu şekilde gelişti.



 

  1. Ortak Payda kibanın yazarı Özden Has, bize kendinizi tanıtır mısınız?

01.05.1990 Giresun doğumlu, aslen Kahraman Maraş Elbistan’lıyım. Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Bilişim Teknolojileri ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme mezunuyum. İlkokul lise ve üniversite yıllarında sahne sanatlarıyla ilgilenip çeşitli okullarda sergilenen oyunlarda yer aldım. Daha sonraları Koçluk eğitimi alarak Kişisel gelişim alanında bir çok sertifika ve eğitimler almaya devam ederek, öğrenmeye bayıldığım ve yazdığım bir yaşantı sürüyorum.

  1. Kitap yazmaya nasıl başladınız?

Aslında bunun bir başlayış süresi olmadı çocukluğumdan beri günlük yazan, canı sıkıldığında bunun üstesinden yazarak gelen bir karakterdim. Dünyaya ölümsüz bir şey bırakmak istiyorum dediğim gün kitap yazmaya karar verdim ve bu ölümsüzlükleri çoğaltacağımı biliyorum.

  1. Kitabınızı yazarken neler yaşadınız?

Tavsiye üzerine tanıştığım yayınevinin ve çalışanlarının gerek performans gerek ilgisini çok sevdiğim bir aşama oldu. Tezcanlı, çiçeği burnunda, taze bir yazar olduğumun farkında olmaları bizi güzel bi oluşuma itti. Zorlanmadığım bir aşama oldu, şanslıydım.

  1. Kitabınızda en etkileyici bulduğunuz yer neresidir?

Ölüme koşan bir adamın teslim olduğunda karakterin aklında kalan aile fotoğrafını anlattığım yer, benim boğazımı düğümleyen yer, fotoğraftır.

  1. Okurlarınıza ne söylemek istersiniz ?

Kendilerini aramalarını ve bulmaları gerektiğini söylemek isterim. Çünkü başka türlü bu hayatta ne mutlu olacaklar, ne de yaşadığını anlayacaklardır.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2020, 22:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER