Evlilik ve Ayrılık Kararı

Evlilik ve ayrılık kararı almak zorlu bir süreç olabilir. Bu içerikte evlilikte ve ayrılıkta dikkat edilmesi gereken noktaları, duygusal ve hukuki yönleri ele alıyoruz.

Evlilik ve Ayrılık Kararı

Evlendiklerinde Sussex Dükü ve Sussex Düşesi unvanlarını alan Harry ile Meghan, dünyayı sarsan aileden ayrılık kararının ardından kısa bir süre Kanada'da kaldıktan sonra ABD'ye taşındılar. Ülkeden ayrılmadan önce oğulları Archie dünyaya gelmişti. Orada yaşarken de kızları Lilibet dünyaya geldi. Bu süreçte Harry, anılarını kaleme aldığı - daha doğrusu bir hayalet yazar ile birlikte hazırlanan- Spare adlı kitabıyla ailesine akla hayale gelmeyecek eleştiriler yöneltti. Bu da yetmedi, kitap tanıtımı için verdiği röportajlarda eleştirilerinden nasibini almayan üst düzey aile üyesi kalmadı.

Kararın Eşiğinde


Kararın Eşiğinde

Sonra da bir dijital platform için hazırladıkları program geldi. Zaten hepsinden önce ünlü televizyoncu Oprah Winfrey'e verdikleri ve ABD'ye taşındıktan sonra sessizliklerini bozdukları o ilk röportajda ilerleyen süreçte neler yapacaklarının ipuçlarını fazlasıyla vermişlerdi. Sonuç olarak Harry ile Meghan, aileden ayrıldıktan sonra geride kalanlarla aralarında hep bir uçurum oldu.

Unvanların Geleceği


Unvanların Geleceği

Buckingham'dan yayılan yeni iddialara göre Kral Charles, bir süredir oğlu Harry ile gelini Meghan'ın elinden Sussex Dükü ve Sussex Düşesi unvanlarını alma konusunda tartışmalarını, görüşmelerini sürdürüyor. İleri sürülenlere göre bir süre sonra Kral Charles da bu konuda kararını verecek. Kararın olumsuz geri dönüşleri ve gergin aile ilişkilerini daha da kötü hale getirebileceği düşünülse de, unvanların ellerinden alınması konusunda bir adım atılması bekleniyor.

Harry ile Meghan'ın aileden ayrılacaklarını açıkladıkları 2020 yılından bu yana hem halktan hem de aile çevresinden unvanlarının ellerinden alınması gerektiği yönünde sesler yükseliyordu. Kraliyet uzmanı Tom Quinn'e göre, Kral Charles ile Prens William, unvanların ellerinden alınması durumunda aileyi eleştirecekleri yeni bir koz vermek istemiyorlar. Ancak son kararın nasıl olacağı merak konusu.


Evlilik ve Ayrılık Kararı

Unvanların Önemi


Unvanların Önemi

Harry ve Meghan, aileden ayrıldıktan sonra majesteleri olarak anılmamaya başladılar ancak Sussex Dükü ve Sussex Düşesi unvanlarını sürdürdüler. Harry'nin doğal bir üyesi olduğu ve doğuştan prens olduğu için prenslik unvanının elinden alınmayacağı düşünülüyor. Meghan ise eşi olduğu için "Prenses Harry" olarak anılacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2024, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER