İstanbul Müzik Festivali 2023: Gala Töreni ve Açılış Konseri

2023 İstanbul Müzik Festivali'nde heyecan dorukta! Gala Töreni ve Açılış Konseri ile unutulmaz bir geceye hazır olun. Müzik ve sanat tutkunlarını bekliyoruz!

İstanbul Müzik Festivali 2023: Gala Töreni ve Açılış Konseri

Gala Töreni ve Ödüller


Gala Töreni ve Ödüller

Festivale katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketlerinin sunulduğu gecede, festivalin bu yılki Onur Ödülü, klasik müzik dünyasında 40 yıldır önemli bir rol oynayan şef Cem Mansur'a verildi. Ayrıca, 2023 Aydın Gün Teşvik Ödülü ise genç keman sanatçısı Ilgın Top'a takdim edildi.

Açılış Konseri

Törenin ardından festivalin açılışını şef Cem Mansur yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası yaptı. Konserde, 15 yaşındaki piyanist İlyun Bürkev'e eşlik eden orkestra büyük beğeni topladı.

Program Detayları


Program Detayları

52. İstanbul Müzik Festivali, 12 Haziran’a kadar, 17 farklı mekânda, 25 konserde gerçekleşecek. Festivalde Maria João Pires, Khatia Buniatishvili, Francesco Piemontesi gibi dünya çapındaki solistler ve prestijli orkestralar yer alacak. Toplamda 60'ın üzerinde sanatçı ve topluluk festival kapsamında performans sergileyecek. Programda, dünya prömiyeri yapılacak dört eser ve Türkiye prömiyeri yapılacak üç eser de bulunmaktadır.

Festival Mesajları


Festival Mesajları

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, festivalin dünya çapındaki önemine vurgu yaptı. Eczacıbaşı, festivalin sanatseverlere sunacağı dünya ve Türkiye prömiyerlerini, gençlere yönelik bilet imkanlarını ve kültürlerarası diyaloğu destekleyen etkinlikleri anlattı. Ayrıca, festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2024, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER