Duygu Delen'in gizemli ölümünde yeni gelişmeler

Milliyet Gazetesi'nden Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre Gaziantep’te Duygu Delen (17), önceki gün erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Mehmet Kaplan’ın (20) bir binanın dördüncü katında bulunan pencereden düşerek hayatını kaybetmişti. Olay sonrası gözaltına alınan Mehmet.

Duygu Delen'in gizemli ölümünde yeni gelişmeler

Milliyet Gazetesi'nden Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre Gaziantep’te Duygu Delen (17), önceki gün erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Mehmet Kaplan’ın (20) bir binanın dördüncü katında bulunan pencereden düşerek hayatını kaybetmişti.

Olay sonrası gözaltına alınan Mehmet Kaplan çıkarıldığı mahkemece, “cinsel istismar” ve “kasten öldürme” suçlamaları ile tutuklandı.

Delen’in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından dün Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. Kızının cenazesinde konuşan baba Bülent Delen, “Adalet istiyorum. Bir çocuğun ölümü bu şekilde kısa olmuyor. Lütfen adalet istiyorum. Cumhurbaşkanıma yazı yazdım. Benim kızım bu tabutun içinde. Allah rızası için gereken yapılsın” dedi.

‘Birkaç kez vurdum’

Tutuklanan katil zanlısı Mehmet Kaplan emniyetteki ifadesinde şu iddialarda bulundu: “Duygu ile 3.5 ay önce ayrıldık. Daha sonra yine barıştık. Bana gittik, bu sırada telefonumda başka kadınların fotoğrafını gördü. Duygu buna kızdı ve tartışmaya başladık. Gitmesini istedim ancak Duygu, ‘Ben tüm umutlarımı sana bağlamıştım’ diyerek gitmek istemedi. Tartıştık, birkaç kez vurdum. Elimi cama vurarak kestim. Elimi yıkamaya gittiğimde olay gerçekleşmiş.”

‘Şiddet eğilimli’

Delen’in yakınları yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Lise son sınıf öğrencisi Duygu Delen, gördüğü psikolojik ve fiziksel şiddet yüzünden ayrıldığı madde bağımlısı eski sevgilisi Mehmet Kaplan tarafından tehdit edilerek söz konusu adrese götürüldü. Paylaşılan videolarda tedirginliği tavırlarından belli olan Duygu Delen, çıkan uzun süreli arbede ve boğuşmalar sonucu 15.30-16.00 sularında Batıkent Mahallesi Vehbi Dinçerler Caddesi Almila apartmanının dördüncü katından atılarak hayatına son verildi. İntihar süsü verilmeye çalışan bu cinayet 2019 yılında 210 promil alkollü, ehliyetsiz ve hız aşımıyla başka bir kadının da canını alan, bir çocuğu annesiz şimdiyse bir anneyi evlatsız bırakan Mehmet Kaplan tarafından işlendi. Üstü örtülmeye çalışılan bu cinayet için sessiz kalmayalım. Bize destek olun ki başka canlar yanmasın.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER