45 yıllık Şişli Tiyatrosu, satılmayı bekliyor!

45 yıllık Şişli Tiyatrosu, satılmayı bekliyor!

45 yıllık Şişli Tiyatrosu, satılmayı bekliyor!
Cumhuriyet’in haberine göre tiyatro sahiplerinden Ari Altınman, satışa çıkan sahneyi depo ve sauna yapmak isteyenlerin olduğunu belirterek, “Ancak bayrağı misyonu devam ettirecek, tiyatroya gönül vermiş insanlara devretmek istediklerini” dedi. Tiyatro Keyfi’nin kurucusu Kemal Başar, “Burada çok büyük tiyatrocuların ruhları, nefesleri var” derken, tiyatrocu Nedim Saban ise “Aile bunu ayakta tutamaz, belediyenin asli görevidir bu. Burayı yaşatanlar o dönem kültüre inanan, evlerinin altına tiyatro yapmayı düşünebilecek vizyonda insanlardı. Sanatseverlerin burasıyla da ilgileneceklerinden çok eminim” ifadelerini kullandı.

‘ÇIKIN, SATACAĞIZ’ DEDİLER

Sahne, son 10 yıldır Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nu ağırlıyor. Poyrazoğlu, Şişli Meydanı’nın yıllar içerisinde yozlaştığını belirterek, “Tiyatronun önünde çiğköfte yoğrulmaya başladı. Bu yozlaşma seyirciyi kaçırmaya başladı. Şişli Tiyatrosu’ndaki oyunlara zor Betsmove bilet satılıyor. Mal sahibi Ari Altınman mart ayında bize ‘Çıkın, biz burayı satacağız’ dedi. Sezonun bittiği Mayıs ayında çıktık. Salonu biz alalım istedik ama mal sahibi öyle bir para istiyor ki… Bankalardan kredi çekmek istedik ama eksperler gelip ‘Burası istenen para kadar etmez’ dedi. Bize de mal sahibi ‘Siz çıkın, başka tiyatrolar alır’ dedi. Ben de ona ‘Baban burayı sanat destekçiliği ruhuyla yaptı, sen ticari gözle bakıyorsun’ dedim. Benim 10 yıl önce 750 bin lira harcayarak koltuğundan perdesine, sahnesinden halılarına, ses ve ışık sistemine kadar her şeyini kendi ellerimle yaptığım sahneye bugün trilyonlarca parayı kim harcayacak? Tiyatroda öyle bir para yok ki” dedi.

HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIK

Binayı hüngür hüngür ağlayarak boşalttıklarını söyleyen usta oyuncu, “Çok üzüldüm, bir tiyatronun daha yok olmasını istemem. Ben bu kadar yıl sonra soyunma odası bile olmayan bir oyuncuyum. Tiyatro bizim evimizdir, evsiz kaldık işte” açıklamasını yaptı.
Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2017, 04:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER