Arif Sağ ve Cahit Berkay için suç duyurusu

Arif Sağ ve Cahit Berkay için suç duyurusu

Arif Sağ ve Cahit Berkay için suç duyurusu
Sabah'tan Ömer Karahan'ın haberine göre Kültür Bakanlığı geçtiğimiz aylarda Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği'ne (MESAM), Arif Sağ ve ekibinin yerine kayyum olarak yeni bir yönetim kurulu atamıştı. Kurulun yeni üyeleri; Coşkun Sabah başkanlığında Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner olmuştu. Yeni yönetim kurulu, 31 Mayıs'ta genel kurul toplantısı yapılacağını açıklamıştı.

'SAĞ'IN İDDİALARI GERÇEK DIŞI'

Kurul, Sağ ve ekibinin usulsüzlük ve görevi kötüye kullanma gibi sebeplerden ötürü Haysiyet Kurulu'na sevk edildiği bilgisini de kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu toplantının ardından, Arif Sağ ve Cahit Berkay'ın da aralarında bulunduğu bir grup, kamuoyunu yanıltmaya çalışan birtakım açıklamalar yaptı. Bunun üzerine Coşkun Sabah başkanlığındaki MESAM Yönetim Kurulu; Arif Sağ ve ekibi hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağını belirterek şu açıklamaları yaptı:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görevden alınan bazı eski MESAM Yönetim Kurulu üyeleri, geçtiğimiz günlerde gerçek dışı beyanlarda bulundu. Arif Sağ ve Cahit Berkay'ın da aralarında bulunduğu grup; Teftiş Kurulu raporunun kendilerini akladığını, raporlarda herhangi bir usulsüzlük bulunmadığı belirterek kasıtlı olarak kamuoyunu yanılttı.

Bu iddialarının tümü gerçek dışıdır. Raporlarda, kendileri hakkında çok sayıda usulsüzlük, mevzuata aykırılık ve görevi kötüye kullanma şeklinde tespit vardır. Eski yönetim kurulu üyeleri ve haysiyet kurulu üyeleri hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacaktır. Ayrıca, zaten kendileri MESAM Haysiyet Kurulu'na sevk edilmişlerdir.

'MESAM SİYASET DIŞI BİR KURUM'

Haysiyet Kurulu, kendileriyle ilgili karar vermemiş olmasına rağmen; Arif Sağ, 'Bizi genel kurula almayacaklar, darp edecekler' şeklinde talihsiz, önyargılı, provokatif bir açıklama yaptı. Geçici MESAM Yönetim Kurulu'nun, hukuk dışı ve mevzuata aykırı davranması mümkün değil. MESAM Haysiyet Kurulu; Bakanlık tarafından atanmış, bağımsız ve tarafsız bir kuruldur. Kararlarını, kendilerinin özgür iradeleriyle almaktadırlar.

31 Mayıs'taki genel kurulu provoke etmek, olay çıkartmak suretiyle genel kurulu ertelemeye çalışmak, üyeleri korku ve paniğe sevk etmek için birtakım hazırlıklar yapıldığı şeklinde duyumlar var. Genel kurul huzurunu bozacak ve MESAM'ın kurumsal kimliğine zarar verecek eylem ve davranışlarda bulunanlarla ilgili her türlü tedbir alındı, herhangi bir karışıklığa izin verilmeyecek. Adı ve ünvanı ne olursa olsun, bu tarz eylemlerde bulunacak kişilerle ilgili gerekli her türlü işlem yapılacak.

Öte yandan, görevden alınan eski MESAM yönetim kurulunun yanlış bilgilendirmesi sonucu, bir siyasi partimizin genel başkan yardımcısı (CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi) MESAM'ı ve yönetimini hedef alan gerçek dışı açıklamalarda bulundu. MESAM, siyaset dışı bir kurumdur. Her siyasi görüşten üyesi vardır. CHP milletvekilleri arasında, MESAM üyeleri de var. Önyargılı davranmak, gerçek dışı beyanlarda bulunmak yerine, üyesi oldukları kuruma gelip yaşananları kanıtlarıyla incelemelerini arzu ederiz."
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER