Bakan Selçuk’un övgü ile bahsettiği Ayşenur konuştu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Manisa Manisa Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Konuşmacı Lisesi 10.

Bakan Selçuk’un övgü ile bahsettiği Ayşenur konuştu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Manisa Manisa Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Konuşmacı Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan ve Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Bayraklı kırsal mahallesinde yaşamış Ayşenur Doludağ'a EBA canlı dersle ilgili övgüler yağdırdı.

bir anda sosyal ağ da en çok paylaşılan ad olan ve Bakan Selçuk'un övgü dolu sözlerinden mutlu olduğunu gösteren Ayşenur Doludağ köydeki yaşantısını anlatarak doğallığı fazla sevdiğini belirtti. Ders çalışmayı da sevdiğini fakat internet çekmediği için oysa ineklerle birlikte zirveye çıkması gerektiğini belirten Doludağ 10 yıldan bu yana birincil kez bahar ayında köyde kaldığını ve baharda işlerin daha güç olduğunu belirtti.

İnternette çekse daha güzel olacak, Ablam bu yüzden okulu dondurdu

Bakan Selçuk'a övgü dolu sözleri için teşekkür eden Ayşenur Doludağ “Manisa Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Konuşmacı Lisesi proje okulunda okuyorum 10. Sınıf öğrencisiyim. Normalde köyde oturuyoruz ailemle birlikte bu pandemi sürecinde de köye gelmek zorunda kaldık. Burada hayvanlarla birlikte tarla işlerine bakıyoruz bu şekilde. İlk önce biz hayvanları otlatırken dağda telefon çekince ben canlı derse katıldım. Canlı derse katılınca da hoca Sebahat Öğretmen beğenince fotoğrafı çekmişti benim. Ondan sonradan bu okul grubundan Ulusal Eğitim Bakanlığına değin gitmiş. Ulusal Eğitim Bakanı da görmüş bu çok mutlu etti bizi aynı şekilde okulumu öğretmenlerim fazla mutlu oldular bende çok mutlu oldum Ailemde aynı şekilde böyle oldu ani oldu yani. Fazla mutlu oldum ilk kez bi şaşırdım çünkü her tarafta ben çıktım bir anda karşıma çok değişikti hiç böyle bir şey beklemiyordum. Fazla mutlu oldum. Ilk Kez bu fırsatı bize tanıdığı için çok teşekkürler ona. Ve bu durum bizi fazla mutlu etti İnşallah yakın zamanda onunla da görüşmek istiyoruz. Eğitim bakmak sizin hakkınız bizim görevimiz demişti. Bizde küçükken hayvan otlatıyorduk kitap okuyorduk demek isterdim ama kitap okumuyorduk biz yalnızca ineklerimiz vardı dedi. Buda bizim fazla uğurlu olduğumuzu gösteriyor zaten bizde bunun farkındayız. Ama tek sorunumuz internetimizin çekmemesi internette çekerse daha şanslı olacağız. Evde sadece televizyondan bağlanabiliyoruz EBA TV'den lakin evde internetten bağlanamıyorum canlı derslere dağda bağlana bildim o şekilde canlı derse katıldım. Yazları tarla işlerimiz oluyor tarla işleri, arta kalan vakitlerde genelde evde dinlendiğim sürece kitap filan okuyorum ara sıra konu tekrarı falan yapmaya çalışıyorum. Ama fazla fırsatımız olmuyor çünkü tarla işleri bizim elimizde biz yapmaya çalışıyoruz yoruluyoruz yaz boyu böyle geçiyor genelde, 5 Kız kardeşiz biz en küçükleriz ikizim var benim birde en büyük ablam evli 2 tane de ablam burada ortanca ablam üniversite okuyor Hacettepe'de psikoloji okuyor fakat oda bu durumdan dolayı buraya gelince internet çekmediği için bilgisayar falanda olmadığı için okulunu dondurmak zorunda kaldı şu anda oda derslerini göremiyor çünkü okulunu dondurdu derslerini göremiyor.

Geleceğin Hukukçusu Elde Etmek İstiyorum

İleride ben bu sene bölümlerimizi seçtik eşit ağırlığı seçtim ve ben hukuk okumak istiyorum liseye başladığımdan beri daima hukuk okumak istedim inşallah bunu gerçekleştiririm inşallah olur. Çünkü ülkemizde aslında fazla fazla kadına baskı artmaya başladı. Ülkemizde fakat bu durum bizi çok üzüyor. Fazla fazla haberlerde gördükçe daha artı üzülüyoruz ve ben bayan olacağım büyüyünce sonuçta bende hukuk okumak istiyorum. Kadınları müdafaa etmek istiyorum Evet muhakkak çünkü ben burada ders çalışıyorum okulda da ders çalışıyorum benim için fark etmiyor tatbiki de zorlama okumak zor ama inanırsak başaracağımıza inanırsak başarırız zaten çalışırsak yaparız, her türlü ortamda çalışabiliriz, engel yok. Doğal etraf daha güzel otomobil sesleri yok, binalar değil karışıma meydana çıkan binalar değil biz zaten hepimiz hayatımız boyunca zaten köy yaşamını daha çok sevdik ben Manisa da yurtta kalıyorum. Yurtta sürekli otomobil sesleri var binalar var karşımda bu beni boğuyor fakat burada o kadar bir şey değil daha çok kuş sesleri hayvanlar bu beni daha mutlu ediyor daha çok içimi açıyor ders niyetlenmek için" şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş da genç kız kutlamak için evinde ziyaret etti. Abes zamanlarında kardeşleri ile birlikte okumaları için oldukça çok kitap armağan etti. Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz da tebrik amaçlı kitap doymuş bir çanta yolladı.

Murat Seyman
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER