Endometriozis Hakkında Farkındalık Etkinliği

Endometriozis hakkında farkındalık etkinliği ile kadınların bu hastalık hakkında bilinçlenmelerine ve destek bulmalarına katkı sağlayan özel bir etkinliktir. Endometriozis konusunda farkındalığı artırmak için düzenlenen bu etkinlik, hastalığın belirtileri, tedavileri ve etkileri hakkında bilgi vermektedir.

Endometriozis Hakkında Farkındalık Etkinliği

Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde düzenlenen farkındalık etkinliğinde konuşan Prof. Dr. Taner Usta, endometriozisin kadınlar arasında sık görülen ancak genellikle yeterince bilinmeyen bir hastalık olduğuna dikkat çekti. Usta, erken teşhisin önemine vurgu yaparak, hastalığın belirtilerini ihmal etmemek gerektiğini belirtti.

Etkinlikte konuşan bir diğer konuşmacı olan Erol ise, endometriozis hastalığının pek çok kadının yaşamında yer aldığını ancak çoğu zaman fark edilmediğini söyledi. Erol, "Kadınların yaşadığı bu rahatsızlık asla kaderleri değildir. Endometriozis tanısı konulabilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Doğru kontrollerin yapılması, iyileşme sürecinin başlamasını sağlar" şeklinde konuştu.

  • Kaynak: Milliyet
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2024, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER