Fatma Girik’e müjdeli haber

Geçirdiği kalça ameliyatı sonrası Bodrum'daki evinde yaşamını sürdüren artist oyuncu Fatma Girik, korona virüs nedeniyle evine misafir almıyor, dışarı çıkmıyordu.

Fatma Girik’e müjdeli haber

Geçirdiği kalça ameliyatı sonrası Bodrum'daki evinde yaşamını sürdüren artist oyuncu Fatma Girik, korona virüs nedeniyle evine misafir almıyor, dışarı çıkmıyordu. Normalleşme sürecinde gizli bir nefes bölge Fatma Girik'in ilk ziyaretçileri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras oldu. Başkanlar sosyal mesafeye yerinde maskeleri takılı bir şekilde Girik'i ziyaret etti.

Başkan Gürün'den Girik'e tavsiyeler

Oldukça iyi görünen ve yürümesi düzelen Girik'in ortopedi doktoru olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tahlillerini teker teker denetleme etti. Röntgenlerine bakan Gürün, usta sanatçının yürümesinin daha da düzelmesi için tavsiyelerde bulundu.

"İzin belgesi alarak dışarı çıkmam yakışık almaz"

Girik, başkanların kendisini ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sunarak sosyal uzaklık kurallarına uyulmasını istedi. Uymayanların ise sonuçlarına katlanacağını söyleyen Girik, “Yaklaşık 2 aydır evdeyim. Kimseyle görüşmüyorum, kimseyi evime almıyorum. Bütün kurallara uyuyorum. Herkesin de kurallara uymasını istiyorum. Polis ve jandarma ekipleri sağlık durumu durumumdan dolayı izin belgesi alarak yürüyüş yapabileceğimi söyledi. Kimse dışarı çıkamazken ben nasıl çıkayım, olmaz, yakışmayan” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise Fatma Girik'i mükemmel gördüğünü belirterek, “Fatma Girik hem sanat hayatında keza kültür ve siyaset hayatında da başarılı olmuş bir insandır. Az biraz rahatsızlığı var. Biz de çoğu kez ziyaretine geliyoruz. Bir ihtiyacı var mı diye sormaya çalışıyoruz. Sayın Başkanım da gelince daha anlamı oldu. Başkanımız Gürün Fatma Girik'in hastalığıyla ilgili olan bir hekim. Fatma Hanıma da tavsiyelerde bulundu” dedi.

Başkanlarla dans edecek

Fatma Girik'in hastane raporlarını inceleyen Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün ise Girik'in sıhhat ile ilgili bilgi verdi. Gürün, Fatma Girik'in yaz sonuna kadar en ince ayrıntısına kadar iyileşebileceğini söyleyerek “Ben bir ortopedist olarak yaşını da göz önüne aldığımda biraz daha bitkin görebileceğimi düşünmüştüm. Fiilen durumu mükemmel ve gelecekle ilgili umut taşıdığını gördüm. Onun hayatı da daima bir çaba ile geçti. Sanatsal faaliyetleri de bu ülke için çok önemliydi. Bizim gençlik yıllarımızda kadınlarımız, kızlarımız örnek alırdı. Kırık olan bölgenin filmini göremedim fakat bir kalça protezi ve kemik kırığı var. İkisi de arka arkaya olduğu için ikisine de müdahale edilmiş. Havalarında düzelmesiyle basma, ağırlık verme ve hareket etme konusunda fizyoterapi de alıyor. Zaten her durumu peşine düşüp takip ediliyor. Ben yaz ardına kadar önemli ve bambaşka bir koşul olmadığı takdirde aramızda görebileceğimizi düşünüyorum. İyileşip bütün yürümeye başladıktan sonra birincil dansını Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'la ikinci dansı da benimle yapacağının sözünü aldık” dedi.

Eren Ayhan
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER