İskoç Aktör Brian McCardie'nin Ölümü

İskoç aktör Brian McCardie'nin ölümü hakkında detaylı bilgiler. Oyuncunun kariyeri, hayatı ve anılarıyla ilgili ilginç detaylara ulaşın. İskoçya'nın ünlü aktörünün trajik ölümü hakkında merak ettiklerinizi keşfedin.

İskoç Aktör Brian McCardie'nin Ölümü

'Line of Duty'de suç patronu Tommy Hunter rolüyle tanınan İskoç aktör Brian McCardie, 59 yaşında hayatını kaybetti. Kız kardeşi Sarah, acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu. McCardie'nin Pazar günü evinde aniden vefat ettiği açıklandı.


İskoç Aktör Brian McCardie'nin Ölümü

Sarah, "Sevgili oğlumuz, erkek kardeşimiz, amcamız ve sevgili dostumuz Brian James McCardie'nin vefatını büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Brian, 28 Nisan Pazar günü evinde aniden vefat etti. Sahnede ve sinemada harika ve tutkulu bir oyuncu olan Brian, işini çok sevdi ve birçok hayata dokundu. Çok erken aramızdan ayrıldı. Onu seviyoruz ve çok özleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ölümünün Ardında Bıraktığı Etki


Ölümünün Ardında Bıraktığı Etki

'Line of Duty'nin yaratıcısı Jed Mercurio ve baş yapımcısı Simon Heath, Brian ile çalışmaktan 'onur duyduklarını' belirterek, "Brian inanılmaz yetenekli bir aktördü ve Tommy Hunter rolüyle bıraktığı kalıcı etki, performansının gücünün bir kanıtıdır. Brian ekran dışında canlandırdığı karakterden çok farklıydı; sıcak, komik ve çekiciydi. Bu zor zamanda düşüncelerimiz sevdikleriyle birlikte." dedi.


İskoç Aktör Brian McCardie'nin Ölümü

BBC İskoçya'nın komisyon başkanı Louise Thornton, McCardie'yi 'sahne ve ekran karşısında yetenekli, çok yönlü bir aktör' olarak nitelendirirken; yazar ve yönetmen Alec Bowman Clarke ise ünlü ismi 'samimi, tutkulu, cömert ve komik' olarak tanımladı.


İskoç Aktör Brian McCardie'nin Ölümü

Brian McCardie, Kuzey Lanarkshire'da büyüdü. Okul yıllarında oyunculuğa ilgi duyan McCardie'nin ekrandaki diğer rolleri arasında Rob Roy, Filth ve 'The Damned United' filmlerinde efsanevi İskoç futbolcu Dave Mackay'i canlandırması yer alıyor. Ayrıca mini dizi 'Titanic', Agatha Christie kitabı uyarlaması 'Murder is Easy' ve 'Dog Days' de dahil olmak üzere birçok TV projesinde yer almıştı.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2024, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER