Kış Parfümü Seçerken Dikkat Edilecek 3 Adım

Kış Parfümü Seçerken Dikkat Edilecek 3 Adım

Kış Parfümü Seçerken Dikkat Edilecek 3 Adım

Bir kış parfümü bulma, senenin geri kalanında parfümlerin seçilmesine benzer. Cildinizde sürekli kullanmanın hoşunuza gideceği bir şey bulmanız gerekiyor. Bununla beraber, kışın çiçek kokuları yerine biraz daha baharatlı, odunsu kokular almak doğru bir tercih olabilir.

İşte kış için doğru parfümü seçmenizi kolaylaştıracak 3 yöntem:

1- Yaz, hafif, geçici kokuların zamanı, kış ise daha ağır kokular için. Daha soğuk aylarda cildiniz daha kuru olduğundan kokular daha çabuk kaybolur. Daha kalıcı bir parfüm tercih etmek kış için daha kullanışlı bir yöntem olabilir.

2- Bir kokunun temel notaları kış aylarında daha önemlidir. Parfümler, üst notalar, orta notalar ve taban notalarından meydana gelir. Temel notalar, parfümün en ağır kısmıdır, kalıcı olan kısım burasıdır. Üst notalar ise çabuk kaybolur. Patchouli, vanilya ve sandal ağacı kış parfümlerinde daha düzenli bulacağınız temel notlardır. Temel notaları bulmak için parfüm uzmanlarından fikir alabilirsiniz.

3- Eau de parfümler yüzde 15 ila 18 parfüm esansı içerir. Bu sebeple farklı şekillerde formüle edilmiş örneğin kolonya tipi kokular yerine eau de parfümleri alın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 19:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER