Mina Başaran'ın annesi Beril'le tasarladığı jet mezarı oldu

Mina Başaran’ın annesi Beril’le tasarladığı jet mezarı oldu

Mina Başaran'ın annesi Beril'le tasarladığı jet mezarı oldu
Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre Dubai dönüşü İran'da düşen Başaran Holding'e ait özel jette hayatını kaybeden Mina Başaran’la ilgili yürek burkan bir detay daha… Anne Beril Başaran ve kızı Mina Başaran'ın iki ortak olarak sahibi oldukları şirket ile koltuklarından ahşap döşemesine, hatta lavabolarına kadar jetin iç tasarımını birlikte yaptıkları ortaya çıktı.

Başaran Holding bünyesinde yer alan MC Havacılığa ait TC-TRB kuyruk numaralı uçağın iç dizaynını anne Beril Başaran ve Mina Başaran'ın ortak oldukları Artebel Aydınlatma Dekorasyon ve Mobilya Limited Şirketi yaptı. Şirketin sitesinde jetin içerisinde kumaşlarından seçiminden, ahşap döşemeye kadar yapılan işlerin detayları yer alıyor.

Mina Başaran ve annesi Beril Başaran bu şirketi 2010 yılında kurdu. Mina Başaran 20 yaşındayken şirkete ortak oldu. 2012’de havacılık işine giren Başaran Holding’in jetlerinin iç tasarımını birlikte yaptılar.

Anne-kızın ortak oldukları şirketin diğer iç dizayn tasarımını birlikte yaptıkları jet ise baba Hüseyin Başaran'a ait uzun menzilli TC-FRK kuyruk numaralı Bombardier Global Express-BD-700-1A10 modeli.







TASARLADIKLARI YAT ÖDÜL ALDI

Anne kızın birlikte daha önce de mega yat tasarımı yapmıştı. Başaran'ın, Antalya Serbest Bölge'de faaliyet gösteren firması CMB Yatçılık'ın 2012'de denize indirdiği süper lüks yata, kızı Mina Başaran'a ithafen ‘Mina' adını vermişti. Yapımı 18 ayda tamamlanan ve dünyada ilk kez bir teknede balkon uygulaması yapılmasının da katkısıyla ‘Dünyanın En İyi Dizayn Ödülü'nü kazanan 23 milyon Euro değerindeki 47 metrelik Mina adlı ultra lüks tekne, İngiliz bir iş insanına satılmıştı.
Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 23:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER