Nez: Minimalist Yaşam Felsefesi

Minimalist yaşam felsefesi Nez ile hayatınızı basitleştirin, gereksiz karmaşıklıklardan arının ve sade bir yaşam tarzı benimseyin. Nez ile minimalizme adım atın.

Nez: Minimalist Yaşam Felsefesi

2000'li yılların başında 'Sakın Ha!', 'Her Şey Boş' gibi şarkıları ve danslarıyla adından sıkça söz ettirmeyi başaran Nez, önceki gün köpeği ile gezintiye çıktığı Cihangir'de objektiflere yansıdı. 45 yaşındaki şarkıcı, hayatını minimalist bir şekilde yaşadığını vurgulayarak, fazla tüketimin zararlı olduğunu savunuyor.


Nez: Minimalist Yaşam Felsefesi

Fuzuli Tüketim Karşıtı Duruş


Fuzuli Tüketim Karşıtı Duruş

Nez, "En baba telefon markasını alan ender ülkelerden biriyiz. Ne yazık ki her şeyin en iyisini kullanıyoruz. Arabalara bakıyorsunuz son model. Bunlar bana göre çok fuzuli şeyler. Ben sokaktaki kedilerime vermeyi seviyorum o parayı. Kediler ve hayvanlarla paylaşıyorum. 17 yıl İngiltere'de yaşadım, hiç böyle şeyler görmedim. Biz ne yazık ki moda dediğimiz şey hep en iyisinin son modeli. Aylardır aynı sahne kostümünü giyiyorum, insanlar şaşırıyor. Dünyaca ünlü yıldız isimler bile bir turneye gidip, üç kıyafetle bitiriyorlar işi. Tüketim ülkesinde yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Kedilere Duyduğu Sevgi


Kedilere Duyduğu Sevgi

Nez, yaşadığı mahallede yaklaşık 40 kediyi besleyip bakımlarını üstlendiğini açıkladı. "Sokaktaki kedilerime bakıyorum, iki mahalleye gidiyorum. Günde iki kez besleme yapıyorum, 40 kadar kediye bakabiliyorum. Allah güç verdiği sürece paylaşıyorum. ‘Onlar sessiz kullar’ diyoruz ya, onların duaları yeter" ifadelerini kullandı.

Aralıklı Oruç ve Minimalist Beslenme


Aralıklı Oruç ve Minimalist Beslenme

Nez, ramazanın önemli olduğunu belirterek, "Sanki 12 ay ramazan gibi yaşıyorum. Bu çok önemli, sadece bir ay nefsinize hakim olup her şeye dikkat etmek değil, 12 ay öyle yaşamak lazım. 45 yaşındayım, yemeği günde bir kez yiyorum. Aralıklı, yani her gün oruç tutuyorum. Sadece doymak için yemek yiyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2024, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER