Ahmet Uğurlu'dan açık teşekkür

Ahmet Uğurlu'dan açık teşekkür

Ahmet Uğurlu'dan açık teşekkür

Adalet Yürüyüşü  Hareketinin  Lideri
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘na

Açık Teşekkür.

Uzun bir süredir sığ  tartışmaların bilhassa  siyasi ayağında oynanan oyunlara yapılan ‘Tiyatro’ benzetmesini üzülerek izliyor,  dinliyorum .

Darbeden, çeteciliğe, Fetöcülüğe , hırsızlığa, arsızlığa kadar  her bahiste  yapılan ‘Tiyatro’ benzetmeleri gerek akademia’nın gerek siyasetin , siyasetçilerin ve medyanın  ağzına pelesenk olurken  bir acı gerçek de  ortaya çıktı , ne yazık ki bu benzetmeleri yapanların sanat, tiyatro hakkında bir fikirleri yok.
Saygıları hiç yok .
Olsa bu hoyrat benzetmeyi yapmazlardı .

İşte bu ortamda  Kemal Beyefendi ,  Oğuz Haksever’i  bu benzetmeyi yapmaması için uyardınız, bu itibarla teşekkürü mesleğimin haysiyeti adına borç bilirim .

Sokratın  aynı zamanda heykeltraş, Jean- Jacques Rousseau’nun usta bir müzisyen, Einstein’ın   keman virtiözü olduğunu düşünürsek , birbirinden farklı disiplerini bir arada tutan   artistik  zekanın yol gösteren ortak aydınlatıcı  fenerinin   yaratıcı zeka olduğunu söyleyebiliriz  .

Sanatkar eğer ressamsa gözü, müzisyense kulağı  olan insandan ibaret değildir  elbette   ,  her kası olanın boksör olamıyacağı gibi .
Resimler duvarlar boş kalmasın  süslensin ,  oyunlar akşamları yatmadan önce uyku getirsin diye  oynanmadı , devrimler insanlar ölsün,  icatların  bombalara ilham olsun diye yapılmadığı gibi .

Sanat  ve bilim  hem savunma , hem taarruzdur insanlık düşmanlarına , insanlık adına . Yazdığı oyundur ama kendisi oyun değildir. Bunları hatırlattınız teşekkür ederim .
Elbette  yorumcusunun politik görüşü çizdiği resimde, yontusunda , yazdığı oyunda, o oyunu yorumlayışında yansır , sanat  politik bir mücadeledir .

Sanatın  ilkeleri herşeyin para değeri olarak ölçüldüğü  zamanlarda materyalistlerle çatışsa da uygar ülkeler bu iki unsuru bir araya getirmeye çoktan başladılar  çünkü ufukta görünen kurulması öngörülen demokrasilerde  sanat, yorumcu , yaratıcı  kapitalin vaz geçemiyeceği unsurlar, keşke  ülkemizde de bunun farkına varılabilse.
Yıllar önce Karaman’a panayıra gelen ve altına ağ sermeden ip üstünde yürüyen  korkusuz   ip cambazını  hayranlıkla izlediğimde küçük bir çocuktum  .

Tiyatro  yıllarımda,  sahneye çıkan ve her oyun bitiminde  halkın önünde eğilip selamlayanın  içimdeki  Karamanda izlediğim  ip cambazı olduğunu  onlara  hiç söyleyemedim.  Size  Teşekkürüm vesile olsun . Yolunuz açık olsun Sayın Kılıçdaroğlu .
Nereye gideceğini bilmeyenleri bile yollar aydınlıklara çıkarır  bunu yollara düşmüşlerden iyi kim bilebilir ki.

Saygılarımla  / Ahmet Uğurlu

Bu Açık teşekkürü sitelerinde  yer verip yayınlayan değerli kardeşlerime de teşekkürü borç bilirim.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2017, 20:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER