"Alev Alev" dizisinin 'İskender'inden konuşulacak açıklamalar

Hem oyunculuğu hem de toplumsal konulara gösterdiği duyarlılık ile son dönemin adından en çok söz ettiren isimlerinin başında gelen Berker Güven, MoodBoardMags Dergisi'nin erkek kapağında yer aldı. Seni bu mesleğe ne yönlendirdi? İlk oyunculuk deneyimimi sekiz yaşındayken tattı.

Hem oyunculuğu hem de toplumsal konulara gösterdiği duyarlılık ile son dönemin adından en çok söz ettiren isimlerinin başında gelen Berker Güven, MoodBoardMags Dergisi'nin erkek kapağında yer aldı.

Seni bu mesleğe ne yönlendirdi?

İlk oyunculuk deneyimimi sekiz yaşındayken tattım. Okul tiyatrosunda Küçük Kara Balık’ı oynarken oyuncu olacağıma karar verdim. Her şey o an oldu ve kalbimin sesini dinledim. Sonra da hayatımı kalbimin sesini dinlemek ve oyuncu olmak üzerine kurdum. Beni kimse yönlendirmedi. Ailemde benim gibi oyunculuk ya da sanatla uğraşan kimse yok. Ancak bana her zaman destek oldular.

Oyunculuk hayatının merkezinde mi yoksa bir B planın var mı?

B planı biraz kaçış gibi duruyor. Öyle bir şey planlamıyorum. Oyunculuk hayatımın hep önemli bir yerinde olacak. Ben oyunculuk yapmayı istemekten daha çok oyunculuk yapmaya ihtiyaç duyuyorum artık. Duygu dünyamı dizginlemek ve hayatımı sağlıklı bir pencereden yaşamak için ihtiyaç haline geldi zaman içinde. Ancak oyunculuğun yanına farklı şeyler kattım ve katmaya devam ediyorum. Oyunculuk eğitmenliği de yapıyorum mesela. Bilgilerimi öğrencilerimle paylaşıyorum. Bunların üzerine yönetmenlik ve senaristlik de katmak istiyorum uzun vadede.

Okul yıllarında en sevmediğin ders neydi?

Derslerin hepsini severdim, ilgimi çekecek bir şey bulurdum her dersin içinde. Ama bazı konuları sevmezdim. Mesela matematiği severdim ama trigonometriden nefret ederdim.

Hangi dönemde yaşamak isterdin?

70-80’li yıllarda Amerika’da yaşamak isterdim. Rock’ın Roll olduğu, hayatın hızlı olduğu zamanlarda.

Bir mucit olsan neyi icat etmek isterdin?

Zaman makinesi.

En büyük korkun nedir?

Var olan işlevselliğimi kaybetmek. Mesela bu fiziksel de olabilir, zihinsel de. Sahip olduğum herhangi bir yetiyi ya da beceriyi kaybetmek en büyük korkumdur.

Bugüne kadar aldığın en kötü hediye neydi?

Tutmam aklımda böyle şeyleri, o yüzden net bir cevap veremem; ama üzerine çok düşünülmemiş, özenilmemiş hediyeleri sevmem. Bir de pahalı hediyeleri sevmem.

Bir süper kahraman olsan hangi güce sahip olmak isterdin?

Çocukluk hayalim uçmaktı. Ancak zaman içinde uçma gücüne sahip olma isteğim, yerini insanları iyileştirme gücüne bıraktı.

Kadınlar senin için ne ifade ediyor?

Her şeyden önce kadınlar özgür ve bağımsız bireylerdir. Her koşulda eşit olduğumuz, ancak eşit olmamıza rağmen erkekler olarak kendilerinden çok fazla şey öğrenmemiz ve örnek almamız gereken bireylerdir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER