Alperen böyle ölüme gitti!

Alperen böyle ölüme gitti!

Alperen böyle ölüme gitti!
Vatan'da yer alan habere göre Çiğli İlçesi’nin Köyiçi Mahallesi’nde geçen 17 Ağustos’ta meydana gelen olayda, Buket ve Serkan Sakin çiftinin, 3 yaşındaki oğulları Alperen, Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu’na götürülmek üzere şoför 47 yaşındaki T.İ. ile rehber personel 17 yaşındaki D.K.’ya teslim edildi. Serviste uyuyan Alperen’i fark etmeyen servis şoförü, aracı okulun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan boş arsaya çekti. Alperen’in kreşte olmadığını öğle yemeğinde fark eden öğretmenler ile görevliler, aramaya başladı, sonuç alınamayınca, güvenlik kamera kayıtları incelendi, Alperen’in okula hiç girmediği görüldü. Bunun üzerine okul servisine bakan görevliler, minik Alperen’in cansız bedeninin sabah oturduğu koltukta buldu.

Kamuoyunda büyük tepki çeken acı ölüm sonrasında, minik Alperen’in gittiği anaokulu kapatıldı. Skandalların ortaya çıkmasında henüz 17 yaşında hiçbir eğitimden geçirilmeden çocukların evlerinden itibaren emanet edildiği D.K.’nın ifadesi de etkili oldu. Ana okulunun sahibi Y.İ.’nin ifadesiyle skandalı itiraf ettiği de saptandı. Y.İ., çocukların evlerinden okula getirilmesinde görevli D.K. için ifadesinde, “İşe ben aldım. Eylül ayında yasal işlemleri yapılacaktı. Bu süreç deneme süreciydi. Vasıfsız elemandı. D. ‘çocuk gelişimi’ bölümünü dışarıdan okuyan genç bir kızımızdır” dedi.

Hemen çık yoksa hapse gireriz

D.K., sözlerini şöyle sürdürdü, “Y.İ.’nin koşarak geldiğini gördüm. N. öğretmen Alperen’i kucağına aldı. Y.İ.’nin özel aracıyla hastaneye gittiler. Ben panik halindeyken Arzu öğretmen yanıma geldi. Kollarımdan tutarak ‘Sakin ol, kameralar kapandı. Alperen uyku odasında bayıldı diyeceğiz’ dedi. Ben de ‘Saçmalamayın böyle bir şey yapamam’ dedim. Daha sonra Y.İ., beni arayıp ‘Derhal okuldan çık hemen’ dedi. Ben de ‘Niye çıkıyorum ben bir şey yapmadım, en son kontrol etmeyen T. abiydi’ dedim. Daha sonra beni tekrar arayarak ‘Hemen çık yoksa hapse gireriz’ dedi.”

Rapor sonrasında okul sahibi Y.İ., eşi servis aracı şoförü T.İ., mesul müdür B.G., öğretmen A.G., ‘asli kusurlu’ bulundu. D.K.’nın ise ‘tali kusurlu’ olduğuna karar verildi.
Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER