Ayla'ya Amerika'dan iki ödül daha!

Vizyona girdiği tarihten bu yana, 6 milyonu geçen gişesi ile Türkiye sinema tarihini yeniden yazma başarısı gösteren AYLA, Dram türünde gelmiş ge

Ayla'ya Amerika'dan iki ödül daha!

Vizyona girdiği tarihten bu yana, 6 milyonu geçen gişesi ile Türkiye sinema tarihini yeniden yazma başarısı gösteren AYLA, Dram türünde gelmiş geçmiş “En Fazla İzlenen Film”, yine sinema tarihimizde şimdiye kadar en fazla izlenen 6. film ve 2017 yılının en fazla izlenen 2. filmi oldu. AYLA,  bu başarısını uluslararası festivallerde de sürdürüyor.

Can Ulkay’a Amerika’dan En İyi Yönetmen ÖdülüAmerika’nın Virginia eyaletinin başkenti Richmond’da 23-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Richmond Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nde AYLA’ya iki ödül birden geldi. 35’ten fazla ülkeden 150 filmin katıldığı festivalin yarışma bölümünde Can Ulkay ilk uzun metraj filmiyle “En  İyi Yönetmen” seçilirken, filmin minik oyuncusu Kim Seol “Yükselen Yıldız” olarak ödül aldı. Film ve müzik endüstrisinin önemli isimlerinin katıldığı festivalde gösterim günlerinde salonları dolduran AYLA, en fazla ilgi çeken filmler arasındaydı.

Savaşın acı koşullarında, ismi gibi ay yüzlü Ayla ile ay yıldızlı kahraman Türk askerinin tarihe mal olmuş hikayesini anlatan AYLA, yurtdışında kazandığı ödüllere ek olarak ülkemizde de pek çok kurum ve üniversite tarafından "Yılın En İyi Filmi" seçilmeye devam ediyor.

Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Danimarka ve İsviçre’yle Azerbaycan, Katar, Kazakistan, Kırgızistan’da vizyona giren AYLA filmi Kanada’da, Kanada Parlamentosu da dahil 3 farklı şehirde yapılan özel gösterimlerin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde de özel gösterimler ve festivallerde izleyiciyle buluşmayı sürdürüyor.  AYLA, Güney Kore’de vizyona girmek için gün sayıyor. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2018, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER