Bahar Öztan iki veliahtını açıkladı

Akşam Gazetesi'nden Yasemin İlan'ın röportajı... Yeşilçam'ın gamzeli güzeli lakabınızı bilmeyen yok, peki bilinmeyen bir lakabınız, sadece yakın arkadaşlarınızın size hitap ettiği bir isim var mıydı, var mı? Ben daha çok yolun başındayken 'Gamzeli güzel' diye lakabım çı.

Bahar Öztan iki veliahtını açıkladı

Akşam Gazetesi'nden Yasemin İlan'ın röportajı...

Yeşilçam'ın gamzeli güzeli lakabınızı bilmeyen yok, peki bilinmeyen bir lakabınız, sadece yakın arkadaşlarınızın size hitap ettiği bir isim var mıydı, var mı?

Ben daha çok yolun başındayken 'Gamzeli güzel' diye lakabım çıkmıştı hatta Bahar Öztan isminden bile önde gelmiştir. Bir lakabım daha var ama o çok yakın çevrelerden bilinen ve söylenen bir lakap çok çalışkan biri olduğum için sürekli ilk 6 ayım dolu oluyordu o yüzden 'Atom Karınca' derlerdi bana.

Şöhretin zirvede olduğu gençlik döneminde malum tüm gözler ilgi üzerinizdedir, sıkıldığınız, isyan ettiğiniz zamanlar olur muydu?

Mesleğimi çok seviyordum ilgi görmek, sevilmek hoşuma gidiyordu sadece o dönem asparagas haber çok yapılıyordu onlara sıkıldığım üzüldüğüm oluyordu ama daha sonra onlara da alıştım.

ALLAH ÇİRKİN ŞANSI VERSİN

'Allah çirkin şansı versin' deyimi sizce doğru mu? Siz hem güzel hem şanslı olanlardan mıydınız?

'Allah çirkin şansı versin' deyimi bence çok doğru. Hem güzel, hem şanslıyım evet güzel olmak bir sıfır önde götürür sizi ama aynı zamanda yetenek de çok önemli şans da ve bunları kullanacak akıl da. Güzellik bir yere kadar, yeteneğiniz yoksa belli bir süre sonra yok olursunuz evet ben şanslıydım; hem güzel, hem yetenekliydim aynı zamanda çok çalışkandım bu konuda mütevazı olamayacağım.

O SIRLAR BENİMLE MEZARA GİDECEK

Geçmişte, her şeyi içine atan, küçük sorunları kendine dert eden bir yapınız olduğunu söylüyorsunuz. Şimdiye kadar ki en büyük üzüntünüz ne oldu?

Ben çok hassas bir karaktere sahibim, her şeyi içime atıyorum kimseyi rahatsız etmek, kırmak istemem, çok ince düşünürüm. Herkes sırrını benimle paylaşır ve o sırlar benle birlikte mezara kadar gider. Artık dert dinlemek istemiyorum bunlar beni üzüyor, hasta ediyor. Hayattaki en büyük üzüntüm babamı kaybetmek oldu. Hayatta her şeyle mücadele edebilirsiniz ama ölüm hariç.

Hayatınızda sizi en çok yıpratan, eksikliğini her zaman hissettiğiniz bir kaybınız oldu mu?

Hayatımda en büyük eksiklik annesiz büyümekti, bunun eksikliğini hep hissettim.

BU KADAR ÇOK SEVİLDİĞİMİ BİLMİYORDUM

Ağır bir hastalık atlattınız, kanserle mücadele süreci nasıl geçti, yanınızda kimler vardı?

Hayatımın son beş yılı hastalıkla mücadele etmekle geçti, çok ağır, çok zor günler tam 'bitti' derken tekrardan başa dönmek kısacası çok zordu. Allah kimsenin başına vermesin. Yanımda canım biricik oğlum, ailem, çok sevdiğim dostlarım, arkadaşlarım sevenlerim, sevdiklerim hiç tanımadığım çok uzaklarda olan sevenlerimin desteğiyle dualarıyla sevgileri ile bugünlere geldim. Güzel enerjileri ile bana hala daha dualarını, desteklerini dünyanın bir ucundan gönderen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bu arada sizin aracılığınızla söylemiş oldum. Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum, bilmek çok güzel bir şey, ben de onları seviyorum. Bu arada Kovit-19'la ilgili bir yıldır yaklaşık olarak bunla tanıştık ama ben 5 yıldır bu şekilde yaşıyorum, zaten sürekli bağışıklığım düşük olduğu için zaten, çok fazla kimseyle görüşemiyorsunuz, dışarı çıkamıyorsunuz kalabalığa gidemiyorsunuz. Bizim gibi hastaları anlayabilirsiniz. Şu anda hafif bir tedavi alıyorum ama çok şükür her şey yolunda.

KANSER SONRASI DOĞAL İLAÇ: PROPOLİS, ZERDEÇAL VE ZENCEFİL

Kemoterapi sürecinde bir çok hasta doktorunun tavsiyesi üzerine alternatif tıptan, bitkisel tedavilerden de fayda görüyor. Sizin düzenli olarak kullanıp tedavi sürecinde faydasını gördüğünüz bir ürün oldu mu?

Kemoterapi alırken pek başka bir şey kullanamıyorsunuz çünkü zaten çok ağır bir tedavi ama bittikten sonra toparlamak için mutlaka C vitamini, magnezyum ve buna benzer propolis, zerdeçal, zencefil, limon gibi bağışıklığı yüksek tutacak ve beni güçlendirecek olan şeylerden takviye aldım ve alıyorum.

Hastalıkla mücadele eden hastalara iletmek istediğiniz bir mesaj, onlara vermek istediğiniz bir tavsiye var mı?

Bu hastalıkla mücadele eden herkese hep pozitif düşünmelerini isterim. Yılmadan, savaşçı bir ruhla bıkmadan sabretmelerini isterim. Güzel günlerin geleceğini bilsinler, umutlarını kaybetmesinler. Çok araştırsınlar, kendi kendilerinin doktoru olsunlar. Bütün hastalara acil şifalar diliyorum.

Güzel yaş almak da ayrı bir meziyet, siz bunu nasıl başardınız?

Güzel yaş almaktan daha önemlisi sağlıklı olabilmek. Güzel kalabilmek sanırım genetik bir durum. Yediğinize içtiğinize dikkat etmelisiniz, spor da yapmak gerekiyor kısacası güzel yaş almak kendinize bakmaktan geçer diye düşünüyorum.

Ekranda, sahnede başarılı olmak için sizce güzellik önemli mi?

Başarılı olmak için illa ki güzel olmak önemli değil tabii ki çirkin insan yok, bence ruh güzel olmalı. Fakat güzelseniz mesleğe 1-0 önde başlıyorsunuz bu da bir gerçek.

BODRUM'DA ÇEKİLECEK FİLM YA DA DİZİLERDE OYNAYABİLİRİM

Uzun zamandır ekranlarda yoktunuz, pandemi sonrası bir sürpriz yapar mısınız? Var mı düşündüğünüz bir proje?

Evet uzun zamandır ekranlarda yokum. Pandemiden sonra bir sürpriz yapmak isterim. Bodrum'da çekilecek olan dizi ya da filmlerde oynamak isterim. Çünkü şu anda Bodrum'dayım böyle bir sürpriz yapmak isterim, mutlu da olurum tabii ki.

Bodrum'da sahibi olduğunuz bir otel var, otel alma fikri nereden aklınıza geldi. Sadece yatırım amaçlı mıydı, yoksa insanlarla daha iç içe olma, misafir ağırlama fikri mi hoşunuza gitti.

Bodrum'u çok seviyorum, önce bir ev olarak düşünmüştüm sonradan karar verdim böyle minik bir butik otel olsun istedim ticaret yapmayı da sevdiğim için şöyle diyelim ben bir istedim Rabbim iki verdi.

NURİ ALÇO İLE BAĞIMIZ HİÇ KOPMADI

Yeşilçam'da birlikte rol aldığınız arkadaşlarınızdan halen görüştüğünüz isimler var mı?

Bu soru o kadar çok soruluyor ki bir çoğuyla görüşemiyorsunuz tabi hayat gayesi herkesin kendine göre ama hastalığımda hemen hemen herkes aradı hiç kimseye kırılmadım. Sevgili arkadaşlarım Pembe Mutlu, Ahu Tuğba ve Nuri Alço çok sık görüştüklerim.

ÇAĞATAY ULUSOY, BURAK ÖZÇİVİT VE KEREM BURSİN'İ BEĞENİYORUM

Bahar Öztan, yeni nesil oyunculardan kimleri beğeniyor, kimlerin geleceğini parlak görüyor?

Yeni nesil oyunculardan Çağatay Ulusoy, Burak Özçivit ve Kerem Bursin'i beğeniyorum. Fahriye Evcen'e bayılıyorum. Hande Erçel ve Tuba Büyüküstün'ü de beğenerek izliyorum. Hepsi başarılı isimler.

Fahriye Evcen ve Hande Erçel'i size benzeten, sizin veliahtınız gibi görenler çoğunlukta siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizin kendi tarzınıza yakın bulduğunuz biri var mı?

Herkes gibi ben de Fahriye Evcen ve Hande Erçel'i kendime benzetiyorum. İkisi de pırıl pırıl insanlar, çok tatlılar. Hem güzel hem de yetenekliler. Sosyal medyara yanyana koyuyorlar fotoğraflarımızı ve veliahtım olabileceğini söylüyorlar. Katılıyorum bu yorumlara ve ikisine de başarılar diliyorum. Zaten çok başarılılar, onları seviyorum. Öte yandan Serenay Sarıkaya ve Tuba Büyüküstün'ü de çok beğeniyorum.

Yeni nesil oyuncularda gördüğünüz eksikler neler? Sizin dönemin oyuncularına göre avantaj ya da dezavajantajları neler?

Oyunculuk çok zor bir meslektir sevmeden yapılamaz. Yeni nesil oyuncularda gördüğüm bir eksiklik yok, bence gayet güzel donanımlı geliyorlar, kendilerini geliştiriyorlar da tabii ki şimdiki bizim dönemimizle şu andaki imkanlar da çok çok farklı ve güzel her anlamda sadece onlara oyunculuk yapmaları kalıyor, bence bu konuda şanslılar onun için kıymetini bilsinler.

Teknoloji ve sosyal medyayla aranız nasıl?

Sosyal medyayla aram kötü sayılmaz bence iyiyim ama tabii ki eksiklerim var ama o eksiklerimde de oğlumdan yardım istiyorum zaman zaman.

Oyuncu olmasanız hangi mesleği yapıyor olurdunuz?

Oyuncu olmasaydım ne yapardım iyi bir yönetici olurdum, halkla ilişkilerde başarılı olabilirdim ama iyi ki oyuncu olmuşum onların hiçbirini herhalde bu kadar severek yapamazdım.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER