Bebeklerini beşik yerine mezara koydular

Bebeklerini beşik yerine mezara koydular

Bebeklerini beşik yerine mezara koydular
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre İzmir'in Çiğli ilçesinde yaşayan 11 yıllık evli Ramazan ve Pınar Aslan çiftinin ikinci bebek heyecanı kursaklarında kaldı. Hamileliğinin ilk dönemlerinde özel bir hastanede kontrole giden Pınar Aslan, ekonomik nedenlerden dolayı gebeliğinin son 3 ayına Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde devam etme kararı aldı. Burada 3 ay boyunca kontrole giden genç kadın, doğuma 1 ay kala hastanede kendini kontrol ettirmek istedi. Ancak iddiaya göre genç kadının tüm ısrarlarına rağmen hastane tarafından muayene yapılmadı. Fakat genç kadın doğumdan 2 gün önce 17 Ekim tarihinde kusmaya başlayınca acil ultrasona sokuldu. Burada çifte bebeklerinin kalbinin durduğu ve ameliyatla alınması gerektiği söylendi.

DAHİLİYEYE YATIRMIŞLAR

Öte yandan ailenin konuyla ilgili en büyük iddiası ise doğum için hastaneye gelen gebe Pınar Aslan'ın kadın ve doğum hastalıkları servisi yerine dahiliye servisine yatırılması oldu. Pınar Aslan, "Beni dahiliyeye neden yatırdılar bilmiyorum. Orada çok sayıda enfeksiyon hastasıyla aynı ortamda bulundum. Dahiliye servisindeki sorumlu doktor bile, 'Senin burada değil kadın doğum servisinde yatman gerekir' dedi. Ama doktorum Pamir P. bunu kabul etmedi" diye konuştu.

Doktor Pamir P'nin kendisine "Burası özel hastane mi? Alt tarafı sezaryene girip çıkacağım. Ameliyattan öncesi beni bağlamaz" dediğini öne süren gözü yaşlı anne, "Daha önceden tetkik yapsalardı, olumsuzlukların önüne geçilebilirdi. Ama bana hiçbir kontrol yapmadılar. Bunun üzerine ameliyat öncesi sadece kalbinin durduğunu söylerlerken, ameliyattan sonra kordon dolanması olduğu için bebeğimin öldüğünü söylediler. Bu durum şüpheleri artırdı. Benim çocuğumun ölümünden kim sorumluysa cezalandırılsın" dedi.

'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

İhmalin peşini bırakmayacaklarını ifade eden baba Ramazan Aslan da, "Hepimizin psikolojisi bozuldu. Her gün ağlıyoruz. Oğlum her gün mezarlığa gidip kardeşini görmek istiyor. Eşim etkilenmesin diye kayınvalidemin evine yerleştik. Bebeğimizi beşiğinde hayal ederken mezara koyduk" diye konuştu. Ailenin avukatı Hüseyin Demir ise, "Suç duyurusunda bulunduk. İdari anlamda başhekimlik ivedi soruşturma başlattı. Hukuki olarak sürecin takipçisi olacağız" açıklamasını yaptı.

KARDEŞİNE OYUNCAK GÖTÜRDÜ

Minik Muhammet'in ölüm nedeninin otopsi sonuçlarının ardından ortaya çıkacağı belirtilirken, ağabey Yasin Aslan'ın durumu da gözleri yaşarttı. Her gün babasına yalvararak kendini minik kardeşinin mezarına götürten Yasin, kardeşinin mezarına en sevdiği oyuncaklarını gömerek "Canım kardeşim. Sana oyuncak getirdim. Seni çok özlüyorum" diye konuşup duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER