Bir dönemin ünlü fotoroman yıldızı yıllar sonra konuştu

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre o dönem fotoroman yıldızı olup, hayallerini gerçekleştiremeyenlerin sayısı çok azdı.

Bir dönemin ünlü fotoroman yıldızı yıllar sonra konuştu

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre o dönem fotoroman yıldızı olup, hayallerini gerçekleştiremeyenlerin sayısı çok azdı. Bunlardan biri Ali Yakar’dı.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRDİ

Ali Yakar, ilk 1973 yılında 'Ses Mecmuası’ndaki yarışmaya katıldı. Yarışmada Mesut Engin’in birinci olduğu yarışmada ilk 8 arasına girdi. Bu kez 1974 yılında, Kelebek Gazetesi’nin düzenlediği fotoroman yıldızı yarışmasına girdi.

Bir dönemin ünlü fotoroman yıldızı yıllar sonra konuştu

Fotoroman yıldızı yarışmasını kazandı. O dönemi ve yaşadıklarını Habertürk’e anlatan Yakar, "O dönem iki önemli yarışma vardı. Biri 'Ses Mecmuası' diğeri Kelebek Gazetesi’nin düzenlediği 'Fotoroman Yıldızı' yarışmasıydı. Katıldığım fotoroman yıldızı yarışmasını kazandım. Fotoromanlarda oynamak için ilk adımım atmıştım” diye konuştu.

"O DÖNEMİN DİZİLERİ FOTOROMANLARDI"

Yarışmaya katılan 16 bin kişi arasından finale yükselip dereceye giren Ali Yakar için Yeşilçam’a bir adım daha yaklaşma yolu açılmıştı.

Bir dönemin ünlü fotoroman yıldızı yıllar sonra konuştu - Resim : 2

Fotoroman dünyasına 'Son Tren' adlı fotoromanla başladı. O günleri anlatırken gözleri dolan Yakar, “Son Tren’ adlı fotoromanda Yıldız Arhan’la başrolü paylaştım. Hayalim elbette oradan Yeşilçam’a geçmekti. Benden bir yıl önce Tarık Akan geçmişti. Çekilen fotoromanlar günlük gazetelerde 40 gün yayınlanırdı. O dönem televizyonlarda dizi falan yoktu. Herkes fotoroman okurdu. O dönemin dizisi fotoromanlardı" ifadelerini kullandı.

FOTOROMAN YILDIZI OLDU

10 yılda birçok fotoromanda oynayan Ali Yakar’ın hayali Yeşilçam’a geçmekti ama bu isteği bir türlü gerçekleşmedi.

Bir dönemin ünlü fotoroman yıldızı yıllar sonra konuştu - Resim : 3

Yakar'ın birlikte başrol oynadığı arkadaşlarının çoğu Yeşilçam’a geçerek ünlü oldu. O ise bir fotoroman yıldızı olarak kaldı. Yakar, o duygularını şöyle aktardı:

"Gazeteye ilgi çok büyüktü. Yani kırk yaşın üzerinde olanlar bunu hepsi bilir. İnanın her eve giriyordu. Şöyle bir şey vardı. Bana da büyük haz veriyordu. Yaşayanlar bilir. Örneğin bir yazlık sinemaya gidiyordum.


Bir dönemin ünlü fotoroman yıldızı yıllar sonra konuştu - Resim : 4

Hiç tanımadığım birileri gelip benimle okuduğu fotoromanlarım hakkında benimle konuşuyordu. İşin sonunu soruyordu. O çok büyük bir hazdı benim için. Bu tür şeyler hoşumuza gidiyordu yani. Ben fotoroman yıldızı olmuştum."

"FOTOROMAN BİTTİ BİZ DE BİTTİK"

Fotoroman dönemi 1983’lerde bitmeye başladığını söyleyen Yakar, “Fotoroman dönemi bitmeye başlayınca, bizim dönemimizde bitmeye başladı. Fotoroman hayatı da bitti. Sonra televizyonlar hayatımıza girdi, fotoromanlar tamamen bitti” ifadelerini kullandı.


Bir dönemin ünlü fotoroman yıldızı yıllar sonra konuştu - Resim : 5

SEYYAR KARGOCULUK YAPIYOR

Hayalleri gerçekleşmeyen ama fotoroman döneminde yaşadıklarıyla da çok mutlu olduğunu söyleyen Ali Yakar, iş hayatında sıkıntılar çekti.

Bir dönemin ünlü fotoroman yıldızı yıllar sonra konuştu - Resim : 6

53 yaşında bir kargo firmasında işe başladı. 11 yıl kargo şirketinde çalıştıktan sonra ayrıldığını anlatan Yakar, şimdi 69 yaşında seyyar kargoculuk ve seyyar satıcılık yapıyor. Ali Yakar, “Kargocu olarak Şişli’de her yere gidip geldim. Her yeri biliyorum. O yüzden bazı esnaflar paketlerini kargo yerine bana veriyor ben de bir ücret karşılığında adrese götürüp teslim ediyorum. Arada zeytin satarak geçimimi sağlıyorum” diye konuştu.

HAYALİ BİR DİZİDE OYNAMAK

Hayali bir televizyon dizisinde oynamak olduğunu belirten Yakar, “Dediğim gibi artık televizyon dizileri var. Dizilerde oynamak isterdim ama unutulduk. Kimse bizi bilmiyor. Beni mahalleli arkadaşlar biliyor” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER