Birlikte yaşadığı kadını katletti!..

Birlikte yaşadığı kadını katletti!..

Birlikte yaşadığı kadını katletti!..
SAKAR KATİL!

Yeni Asır'da yer alan habere göre
B.K.’nın babadan kalma bir silahı olduğunu söyleyen eski eş Didem Birdal “Kendisi o kadar sakardır ki; o silahı eve bile sokmadım” dedi.

Bodrum'da geçen yıl birlikte yaşadığı yat acentesi işletmecisi ve kaptan 48 yaşındaki Hafize Müjde Özer'i tabancayla öldürmekle suçlanan 57 yaşındaki B.K.'nın müebbet, cesedi ormanlık alana götürüp atmasına yardımcı olduğu ileri sürülen arkadaşı 51 yaşındaki V.K.'nin ise 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi. Duruşmada tutuklu tanık B.K.'nin olayın ardından boşandığı eşi Didem Birdal tanık olarak dinlendi. Savcının sanık B.K.'nin silahı olup olmadığını sorusu üzerine ise tanık Birdal, "Kendisinin atadan, dededen kalma antika av tüfeği olduğunu biliyordum. Ancak kendisi çok sakar olduğu için, ben eve sokmadım" dedi. Merkezi Marmaris'te bulunan Müjde Özer Yatçılık Limited Şirketi'nin Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi'nde yaşayan Yönetim Kurulu Başkanı Hafize Müjde Özer, geçen yıl 17 Kasım'da ortadan kayboldu. Aynı zamanda yat kaptanı da olan Özer'in, 3 gün sonra Mumcular Mahallesi'nde çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda, başına poşet geçirilmiş ve brandaya sarılı cesedi bulundu.

ALNINDAN TEK KURŞUN

Alnından tek kurşunla tabancayla vurulup öldürüldüğü belirlenen Özer'in katil zanlısı olarak 6 yıldır birlikte yaşadığı belirlenen, evli ve bir çocuk babası kaptan B.K. jandarma tarafından gözaltına alındı. Özer'i şaka yapmak isterken vurduğunu ileri süren B.K.'nin ifadesinden yola çıkan jandarma, cesedin ormanlık alana götürülüp, atılmasına yardımcı olduğu ileri sürülen kendisi gibi kaptanı olan arkadaşı V.K.'yı da gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen iki arkadaş tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerden B.K. hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis, V.K. hakkında ise suç delillerinin karartmaktan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İki sanık hakkında Bodrum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın dördüncü duruşması dün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık B.K., avukatı Hasan Yüzbaşıoğlu, tutuksuz sanık V.K., avukatları Mehmet Şahin Botsalı ve Alican Gürkan, öldürülen Hafize Müjde Özer'in oğlu Babür İnanç, kardeşi Güven Özer, avukatları Haydar Elgin ve tutuklu sanık B.K.'nin boşandığı eşi Didem Birdal katıldı. Duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağ ız Platformu Derneği üyeleri ve Özer'in yakınları ile arkadaşları da izledi.

ÖLENİN YAKINLARINDAN TEPKİ

Mahkeme Heyeti verilen aranın ardından kararını verip, sanık B.K.'nin tutukluluk halinin devamına, V.K.'nin adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması taleplerinin reddine, keşif talebinin bir sonraki celsede değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. Duruşma sonrasında konuşan tutuklu sanık B.K.'nin avukatı Hasan Yüzbaşıoğlu, müvekkilinin ciddi bir sakarlık durumu olduğunu, bilerek, isteyerek bu eylemi gerçekleştirdiğine inanmadığını söyledi. Müjde Özer'in oğlu Babür İnanç ve kardeşi Güven Özer'in avukatı Haydar Elgin de sakarlık iddialarına ilişkin, "Savunma avukatının beyanıdır. Bu cümle hiç hoş olmayan, abesle iştigal anlamında bir cümledir. Kadın cinayetinin adı 'sakarlık' olacak ise herkes önüne geleni öldürür ondan sonra da bunun adı 'sakarlık' olur. Türk adaletinin bu konuda yanılmayacağına inanıyorum" dedi.
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER