Boşandım, peki ya sonra?..

Boşandım, peki ya sonra?..

Boşandım, peki ya sonra?..
Akşam'dan Sibel Ateş Yengin'in haberine göre yeniden evlenmeyi şiddetle tavsiye eden Evlilik Danışmanı Edward M. Tauber ve Jim Smoke, ‘Boşanma Sonrası Doğru Kişiyi Bulmak’ isimli kitaplarında boşanmış kişilere daha birçok tavsiye veriyor.

Evlilik Danışmanı Edward M. Tauber ve Jim Smoke, boşanmayı önleme alanında 35 yılı aşkın mesleki tecrübe, kişisel deneyim, boşananlar arasında gerçekleştirilen kapsamlı anket sonuçları ve istatistikleri derleyerek ‘Boşanma Sonrası Doğru Kişiyi Bulmak ‘ isimli kitabı yazdılar. 

Tara Kitap etiketiyle raflarda yerini alan kitaba “Boşanma sonrası hayatınıza devam etmeye hazır mısınız?” diyerek başlayan Tauber ve Smoke, “Bazıları boşandıktan sonra tekrar denemeye cesaret edemez ve tek başına aldığı kararlara güvenebilecek durumda değildir. Diğerleri ise bunun aksine birini bulmayı bir yarışa çevirerek, karşılarına çıkan ilk eli yüzü düzgün adayla flört etmeye başlar” diyor.

Boşanan kişilerin yüzde 80’inin yeniden evlendiğini söyleyen danışmanlar, “Bekâr kalan yüzde 20 içinse yalnız olmak bir tercih” diyor. Kitapta nikâh masasına yeniden oturmaya hazır olup olmadığınızı anlayacağınız bilgiler veren danışmanlar, sizi yeniden evlenmeye götürecek yanlış nedenler hakkında da aydınlatıyor. 35 yıl boyunca hatırı sayılır sayıda boşanmış insanla konuşan danışmanlar, büyük çoğunluğun boşanma ve yeniden evlenme konularında kafalarının oldukça karışık olduğunu söylüyorlar. Boşanma sürecindekiler genellikle yalnız hissediyor ve kimsenin durumunun kendilerininkine benzemediğini düşünüyorlar. Flört etmek ya da evlenmek için birini bulma şanslarının gerçekten az olduğuna inanıyorlar. Bu yüzden deneme girişiminde bile bulunmak istemiyorlar. Uzmanlar, “Yanlış inanışlar sizi, kararınızı veya davranışınızı değiştirecek gerçekleri yok saymaya itebilir. Bilgi güçtür. Bu nedenle cahil insanların ortalığa yaydığı hikâyelere inanıp aklınızı bulandırmayın” diyor ve boşanmış kişilerin neden yeniden evlenmeleri gerektiklerini şöyle anlatıyorlar.

SAĞLIKLI BİR İKİNCİ EVLİLİK İÇİN…

* Boşanma tohumları insanların evlenme ve yeniden evlenme nedenlerinde yeşerir.

* İnsanlar kötü seçimler yaptıklarında kötü sonuçlarla karşı karşıya kalırlar.

* Yanlış nedenlerle yeniden evlendiğinizde evliliğinizin ‘Başlamadan Bitmiş’ olma ihtimalini artırırsınız.

* Müstakbel eşinizle yanlış nedenlerle evlenmek  istemediğinizden emin olun. .

* Sıkıntılarını henüz aşamamış bir insanı seçtiğinizde  onun sıkıntılarını devralırsınız.

* Biyolojinin mantığa galip gelmesi sık karşılaşılan bir  durumdur. Derin ve yoğun bir sevgi hissettiğinizde  doğru düşünmek çok zorlaşır.


İKİ YARIM BİR TAM ETMEZ...

* Yeniden evlenme ihtiyacı hissediyorsanız, evlenmeyin. Önce sizi mutsuzluğunuzdan çekip çıkaracak ve sorunlarınızı çözecek bir kurtarıcı aramadığınızdan emin olun.

* Evlilikle iki yarım, bir tam etmez. İki eksik insanın bir araya gelmesi onları bir bütün yapmaz.

* İhtiyaç duyduğunuz için değil istediğiniz için evlenin.

* Kimseye bir şey ispatlamak için yeniden evlenmeyin.

* ‘Eksik ebeveyn’, ‘boşalmış banka hesabı’, ‘yalnız kalmaktan ve birisiyle çıkmaktan korkma’ gibi sorunları çözmek için yeniden evlenmeyin.

* Kafanızda ‘evlilik zamanıdır’ çanları çalarsa bu uyarıyı görmezden gelin.


NEDEN YENİDEN EVLENMELİSİNİZ?

İnsanlar neden yeniden evlenme motivasyonuna sahiptir? İstatistik veriler yeniden evlenenlerin, evlenmeyenlere göre önemli avantajlara sahip olduğunu gösteriyor. Evlenmeyen kadın ve erkeklerle karşılaştırıldıklarında evlenen insanlar, daha uzun süre yaşıyor, riskli davranışları daha az sergiliyor, daha fazla tasarruf yapıyor ve daha yüksek gelir elde ediyorlar. Aksine boşanmış insanlar, psikolojik dengelerini korumakta zorlanıyor, yüksek erken ölüm riskine sahip oluyor, sosyal izolasyon yaşıyor ve daha fazla depresyona giriyorlar. Hayatlarında daha fazla olumsuz olay deneyimliyor ve daha yüksek düzeyde mutsuzluk ve kendini kabul edememe  sorunlarıyla uğraşıyorlar.  Tüm bunlar istatistiki veriler ve elbette tüm insanlar için geçerli değil. Birçok evli insan kötü bir hayat sürerken birçok boşanmış insan da hayatın tadını çıkarıyordur. Bununla birlikte bu istatistikler birçok insanın inandığı bulguları destekliyor: Hazır olduğunuzda, doğru insanla ve doğru koşullar altında evlendiğinizde uzun ve mutlu bir hayata sahip olma olasılığınız artacaktır.
Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 01:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER