Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'ABD'ye muhtaç değiliz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "ABD'ye muhtaç değiliz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'ABD'ye muhtaç değiliz'
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İstişare gereklidir. Bunu hiçbir zaman ihmal etmeyeceğiz. Bu, herkesin yapması gereken bir işlek.

Ülkemiz bir süredir tarihinin en kritik sürecini yaşamaktadır.

Ülkemiz tıpkı pençeleri sökülmüş bir aslan gibi ehlileştirilmek isteniyor. Eski pısırık Türkiye'ye alışmış olanlar iddialı, vizyon sahibi ve güçlü bir ülkeyi hazmedemiyorlar."

Erdoğan'ın Sırbistan ziyareti


"Bunlar Sırbistan'ı Avrupa Birliği'nin arka kapısı olarak gördüğü için, 'Türkiye buralara uzandı, olmaz böyle şey' diyorlar. Ne geliştirirseniz geliştirin, biz yolumuza devam edeceğiz. Sırbistan Cumhurbaşkanının havalimanında bizi kabinesiyle karşılaması, uğurlarken de kabinesiyle uğurlaması ezberleri bozan bir gelişmedir.

Güçlü Türkiye demek mazlumlara sahip çıkan Türkiye demektir. Bağımsız Türkiye demek, kendine biçilen rolü sorgusuz, sualsiz kabul etmeyen Türkiye demektir.

Türkiye kendine geldikçe, baskılara eyvallah demedikçe birileri ne yapacağını şaşırıyor.

Ülkemizin yükselişini engellemek için çok yönlü, çok aktörlü kirli bir plan uygulanıyor. Bu planın içinde ekonomik tetikçilik var.

ABD'nin skandal vize kararı

Amerika'nın stratejik ortağını, kendini bilmez bir elçiye feda etmesi kabul edilemez. Dışişleri Bakanıma onu söyledim, onların karar yazısı neyse, kelimesi kelimesine onlara iade edeceksiniz. Biz ABD'ye muhtaç değiliz.

Türkiye asırlık bir hesaplaşmayla karşı karşıya. Tüm araçlarıyla üzerimize gelecekler. Biz sağlam duracağız. Kimi Avrupa ülkelerinin önceden gizli saklı şekilde sakladıkları teröristlere artık alenen sahip çıkmaları aynı hedefe yöneliktir. Güney sınırımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun amacının DEAŞ'la mücadele olduğunu kim iddia edebilir? Var mı böyle bir şey? Yalan. Kimse bizi aldatmasın.

Artık o silahı kullanmayacağız

Bundan sonra artık Sig Sauer diye bir silahı artık bizim polis teşkilatımız kullanmayacak. Çünkü onlardan almaya devam ettiğimiz sürece bizi tembelliğe sürüklüyor."
Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER