Doğa Rutkay: "Babam şöhretli olunca kendimi ispat etmem gerekti"

Usta sanatçı Rutkay Aziz'in kızı olan oyuncu Doğa Rutkay, Fatih Altaylı'nın programına konuk oldu. Sempatik oyuncu 'Çok ağır bir soyadın sahibi olmak nasıl bir duyguydu?' sorusunu şöyle yanıtladı: "Hayata 1-0 yenik başlıyorsun.

Doğa Rutkay:

Usta sanatçı Rutkay Aziz'in kızı olan oyuncu Doğa Rutkay, Fatih Altaylı'nın programına konuk oldu.

Sempatik oyuncu 'Çok ağır bir soyadın sahibi olmak nasıl bir duyguydu?' sorusunu şöyle yanıtladı:

"Hayata 1-0 yenik başlıyorsun. Çünkü bir etiket yapıştırıyorlar size. Sizi buldukları gibi değil umdukları gibi görmek istiyorlar. Dolayısıyla kendini ispat etmek bir süreçti. Bunu çok dayattılar bana. Babam drama yerine beni komediye yöneltti. İşin gizli kahramanı hep babamdı. Arkeoloji ve tarih okumak istedim, puanlarım yetmeyince konservatuvarı denedim. Çocuklarım biraz daha büyüdükten sonra eğitimini almak istiyorum."

Son zamanlarda sit com dizilerinin ekranlarda olmaması hakkında konuşan Rutkay, "Güldür Güldür bir gün biterse, bir sonraki planım sit com. 'Aşkım aşkım' ile başladım. Mehmet Ali Erbil, Emel Sayın, Osman Yağmurdereli... Sonra 'Pembe Patikler' diye bir iş yapmıştım. 5-6 yıl o sürmüştü. Hali Ergün ile Oya Aydoğan ile rol almıştım. Mizahı sert bir işti. 40-54 dakikalık çok kısa işlerdi belki bu yüzden günümüzde yok." şeklinde sözlerini sürdürdü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER