Doğru ürün ve rutin bakım ile sağlıklı cilt mümkün!

Akşam Gazetesi'nin haberine göre cildin doğal yapısını korumak oldukça güç.

Doğru ürün ve rutin bakım ile sağlıklı cilt mümkün!

Akşam Gazetesi'nin haberine göre cildin doğal yapısını korumak oldukça güç. Cilt güneş ışınları, olumsuz çevre koşulları, uzun süreli rahatsızlıklar ve ilaç kullanımları, hormonlu gıdalar, dengesiz beslenme, yağlı yiyecekler, sigara gibi etkenlerle yıpranıyor. Suyun az tüketilmesinden dolayı da zamanla kuruyor, çizgiler artıyor ve elastikiyet kaybı gözlenir. Bir de doğal olan yaşlanma sürecine bağlı olarak da bir değişim yaşanıyor ve zamanla ciltte kırışıklıklar, renk değişikliği, gevşeklik ve esneklik oluyor. Ancak cilde sabit bir bakım rutini oluşturarak olumsuz etkileri bertaraf etmek mümkün.

KUNDAKTAYKEN BOZULMA BAŞLIYOR

Doğal cilt yapısının daha kundaktayken bozulmaya başladığına dikkat çeken Biolog Marka Yöneticisi Sevgül Öztop, "Bir araştırma kapsamında Amazon'da Yanomami kabilesinde yaşayan insanların ciltleri inceleniyor. Burada yaşayan insanlarda sivilce, leke, akne, alerji, egzama gibi cilt sorunlarının olmadığı görülüyor. Aksine hepsi çok sağlıklı cilt ve saç yapısına sahipler. Bunun sebebini cildin doğal yapısında kalmasına bağlıyorlar. Temizlikte sabun, şampuan, krem gibi ürünler kullanmıyorlar. Modern çağda bu ne yazık ki mümkün değil. Şimdi bebekler doğduğu gibi şampuanla yıkanıyor ve cildin doğal yapısı değişmeye başlıyor." diyor.

CİLDİNİZE KULAK VERİN

Doğru ürünler ile cilt bakımı oldukça önemli. Cildinizin ne istediğine kulak verin. Ve en önemlisi hergün farklı bir ürün kullanmayıp belli bir rutin oluşturun.

Doğru cilt bakımı için onlarca ürün kullanmaya gerek olmadığını dile getiren Öztop, "Cildinize uygun bir temizleyici ile günde 1 kez cildinizi yıkamanız ihtiyaç halinde asit oranı yüksek olmayan bir tonik kullanmanız ve en önemlisi cilt tipinize uygun nemlendirici krem seçmeniz sağlıklı bir cilt için yeterli. Cilt tipiniz sorunluysa dermatoloğa danışın. Dermatoloğunuz cildiniz için en doğru ürünleri önerecektir. Ancak dermatolog önerisini erteliyorsanız, bir diğer uzman olan cildinize kulak verin. Kullandığınız ürünlerin uzmanlar tarafından üretildiğine mutlaka dikkat edin. Ne yazık ki kozmetik sektöründe artık her gün nasıl üretildiğini bilmediğimiz yeni bir ürün çıkıyor. Arkasında ar-ge olmayan ürünler uzun vadede cilde zarar verebiliyor. Cilt tipinize uygun bir temizleyici seçin. Yine nemlendirici kullanırken içerisinde doğal içerikler olmasına dikkat edin. İşin sırrı doğada, doğal bitkilerin cilt üzerinde ne kadar güzel etkiler verdiğini her geçen dün deneyimliyoruz." şeklinde konuşuyor.

GÜNEŞTE LEKELERE DİKKAT!

Bir de özellikle ergenlik döneminde görülen sivilce problemi var. Sivilceler zamanla geçse bile lekeleri kalıyor. Bu konu ile ilgili de bilgi veren Öztop şöyle devam etti: "Cilt lekeleri, cilde rengini veren hücrelerde görülen düzensizlik sonucu ortaya çıkabilir. Cilt lekelerinin birçoğu uzun süre güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmaya bağlı olarak oluşur. Ancak, yanlış epilasyon yöntemleri, hamilelik, genetik yatkınlık, yanlış kozmetik ürün kullanımı, hormonal hastalıklar, obezite, ilaç kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak da cilt lekeleri görülebilir. Eğer bu lekeler doğuştan gelmiyorsa, lekesiz cildinize yeniden sahip olmak mümkün. Cilt lekelerinin en çok oluştuğu dönem malum yaz ayları. Yaz aylarına girmeden önce leke tedavisi için krem kullanmaya başlamak gerekir. Leke kreminizi seçerken cildi soymadan lekeleri iyileştiren ürünler tercih edilmeli. Ayrıca güneşe çıkıldığı anda mutlaka 15 spf korumalı güneş koruyucu kullanılmalı."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER