"Dünya Hali" dizisinin oyuncuları ilk kez konuştu

Televizyonda komedi işlerinin çok az olduğunu hele de absürd komediyi neredeyse hiç görmediklerini belirten Abay, "Komedi oynamak yapmak istediğim bir şeydi.

Televizyonda komedi işlerinin çok az olduğunu hele de absürd komediyi neredeyse hiç görmediklerini belirten Abay, "Komedi oynamak yapmak istediğim bir şeydi. Senaryoyu okuduğumda gözümde canlanan şeyin, ihtiyaç duyduğum bir enerji olduğunu düşündüm. Kıvılcım'ın hikâyede kendini var ediş biçimi de hoşuma gitti. Bu arada teklif almadım, audition verdim." diyor. Genelde dram dizilerinde görmeye alışık olduğumuz Şahin ise bir süre dram dizilerinde rol almak istemediği bir anda bu senaryonun kendisine geldiğinden bahsediyor: "En son oynadığım dizi sona erdiğinde menajerimle bir süre dramda oynamak istemediğimi, ara vermek istediğimi konuşmuştum. Bu konuşmadan birkaç gün sonra yönetmenimiz Osman Nail Doğan'dan bir telefon aldım. Projeyi anlattı ve Sinan'ı değerlendirmemi istedi. Absürd komedi olması ilgimi çekti. Biliyorsunuz absürd komedi çok sık denenen bir tür değil. Romantik komedileri daha sık görüyoruz ekranda. Sonra elli dakika olması hoşuma gitti. Senaryoyu okuyunca hikâye ve karakter de heyecanlandırdı beni..."

CANER ŞAHİN: "SÜRE UZADIKÇA KALİTE DÜŞÜYOR"

Size bir büyüğünüz gerçek hayatta böyle bir vasiyet bıraksaydı, onu gerçekleştirmek için uğraşır mıydınız?

Bal porsuğu gibi bir kadınla evlen benzeri tuhaf bir vasiyet olursa uğraşmazdım muhtemelen. Ama böyle tuhaf bir vasiyetle karşılaşacağımı sanmıyorum o yüzden tabii ki yerine getirmeye çalışırdım.

Sinan karakteri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sinan iyi niyetli, dürüst, kalbinden kötülük geçmeyen biri. Ne kadar tuhaf talepler ve tavsiyelerle gelseler de sevdiklerini sırf onların kalbi kırılmasın diye memnun etmeye çalışan biri. Bu noktada sevdiklerini her zaman kendinden daha çok düşünüyor diyebiliriz. Zaten bu yüzden de başına gelmeyen kalmıyor.

Diziyi TV'de izliyor musunuz?

Evet, seyrediyorum.

Bir seyirci olarak Sinan'a hangi tavsiyede bulunmak istersiniz?

"Etrafındakileri dinleme Sinan kalbinin götürdüğü yere git..." Zaten bence bir noktada Sinan da bunun farkına varacak ve kararlarını kendi alacak.

Sinan karakteri ile benzer yanlarınız var mı?

Sinan ile karakterlerimiz birbirine pek yakın değil. O etrafından çok fazla etkileniyor ve kararlarını ona göre veriyor. Ben kararlarımı kendim veririm. Bir de Sinan olaylara iyi tarafından bakmasını bilen biri. Ben ise genelde bardağın boş tarafına bakarım.

Günlük yaşamınızda da işleri elinize yüzünüze bulaştırdığınız zamanlar olur mu?

Evet olur. Bazen bir şeylerin sonuçlarını düşünmeden davranabiliyorum. Öyle olunca da işler ters gidebiliyor.

İzleyici Dünya Hali dizisini sevdi. Sizce bundaki etken neydi?

Bence kendine ait bir dili olan, farklı bir dizi. Ekranda özgün bir şey görmek seyircinin hoşuna gitti diye düşünüyorum. Bir de dram dizileri çok ağırlıkta televizyonda. Komedi dizilerine yönelik bir talebin olduğunu da düşünüyorum. Gözyaşı gözyaşı nereye kadar...

Dizi bir saatlik bölümler ile yayınlanıyor. Dizi süreleri hakkında düşünceniz nedir?

Bence komedi için gayet uygun bir süre. Özellikle komedide akıcılık çok önemli. Süre uzadıkça akıcılıktan ve kaliteden ödün vermek zorunda kalıyorsunuz.

İlk defa bir komedi dizisinde görüyoruz sizi... Daha önce dram ağırlıklı dizilerde yer almıştınız... Komedi yapımında yer almak nasıl hissettiriyor?

2016'da Babam ve Ailesi ile sektöre girdim. Dünya Hali'ne kadar beş dizide yer aldım. Bunların hepsi de dramdı. Hepsinde de oynadığım karakter acılardan acılara koştu diyebilirim. Bir süre drama ara vermek komedi yapmak istedim. Çünkü arka arkaya beş dram dizisi beni biraz yordu. Zaten hemen üstüne Dünya Hali denk geldi, kalbim temizmiş.

Daha önce canlandırdığınız karakterlerle izleyiciden güzel dönüşler aldınız... Sinan için ne gibi yorumlar aldınız?

Bu zamana kadar hep dram dizilerinde yer aldığımdan komedi seyirci için biraz beklenmedik oldu. Zaten ben de beklenmedik olanı yapmak istedim. Güzel yorumlar ve geri dönüşler aldım. Bunları görmek motive ediyor insanı.

Partneriniz Pelin Abay'la konservatuardan arkadaşsınız. Tanıdığınız, bilgi alışverişi yaptığınız hatta belki oyununu izlediğiniz arkadaşınızla yıllar sonra bir dizide partner olmak nasıl bir his?

Kendi aramızda da konuşuyoruz bunu. Vay be kim derdi ki gibisinden... Bir defa aynı okuldan mezun olduğumuz için oyunculuğa bakışımız ve oyunculuk dilimiz çok benzer. Böyle olunca karşılıklı oynamak daha da keyifli hale geliyor. Onun dışında çok güzel bir enerjisi var ve kafalarımız da uyduğu için sahnelerde çok eğleniyoruz birlikte.

Sinema ile ilgili yakın zamanda bir plan var mı? 2018'de Kardeşler filmi ile en iyi erkek oyuncu ödülü almıştınız.

Evet, sinema konusunda çok seçici davranıyorum. Film yapacaksam her şeyiyle içime sinmeli.

PELİN ABAY: "PARTNERİNE SIRTINI YASLAYABİLMEK ÇOK GÜZEL"

İlk başrol deneyiminiz... Başrol olmak nasıl hissettiriyor?

Benim için temelde en güzeli oyunculuk yapıyor olmak. Başrol olunca daha fazla çalışıyorsun sadece.

Diziyi takip edenler biliyor ama Kıvılcım'ı bir de sizden dinlemek isteriz...

Kıvılcım başlangıçta biraz soğuk, insanlara yavaş yavaş ısınan bir kadın ama aslında buna çok ihtiyacı var. Sinan'ın varlığına hemen alışması ve sevmesi de bundan.

Kıvılcım karakteri ile benzer yanlarınız var mı?

Kıvılcım'la hiç benzemiyoruz. Ben insanlarla kolay ilişki kurarım ama Kıvılcım daha mesafeli ve kontrollü. Ama birçok konuda bana göre daha cesur.

Peki Kıvılcım ile Sinan'ı ne zaman birlikte göreceğiz? Sinan'ın Kıvılcımı etkilemesi için ne yapması gerekiyor?

Sinan olduğu haliyle, samimiyeti ve kendine has cesaretiyle Kıvılcım'ı çok etkiliyor zaten. Ne zaman sevgili olurlar ben de bilemiyorum ve heyecanla bekliyorum.

Pelin Abay nasıl birini ister peki?

Kuvvetli mizah duygusu, sıcak ama kendinden emin bir tavır beni etkiler ama sanırım en önemli şeylerden biri karşımdakinin bir şekilde bana hızlıca güven vermesi.

Komedinin göreceli olduğunu düşünüyorum... Siz insanları güldürdüğünüzü düşünüyor musunuz?

Dizi öncesi bir eğitim almadım komediyle ilgili ama konservatuvarda dört sene boyunca hem komedi hem de dram eğitimi alıyoruz zaten. Konservatuvar eğitimi tam da bu noktada kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor. Kıvılcım bu hikâyenin normal karakteri dolayısıyla tek başına insanları güldürecek bir gücü yok ama parçası olduğu bütünün güldürdüğünü düşünüyorum.

Dünya Hali dizisinin kamera arkasında neler oluyor?

Setimiz çok güzel, insanlar harika. Kamera arkası çoğu zaman öyle eğlenceli ki, özellikle Mert Denizmen'in (Yüksel karakteri) olduğu sahneler bazen gülmekten çekilemiyor.

Partneriniz Caner Şahin'le konservatuardan arkadaşsınız. Yıllar sonra bir dizide partner olmak nasıl bir his?

Caner'le oynamak çok zevkli, varlığı bana iyi geliyor. Konservatuvardan arkadaş olmamız da oynarken çok daha hızlı, hem güvenli hem özgür bir iletişim kurmamızı sağlamış olabilir. Sahnede yalnız olmamak, yetenekli partnerine sırtını yaslayabilmek çok güzel.

Tiyatro ile ilgili yakın zamanda bir çalışmanız olacak mı?

Şu anda tiyatroyla ilgili bir çalışmam yok, dizi temposunda da çok mümkün görünmüyor. Ama ilerde isterim elbette.

Tiyatro ile dizi setleri arasındaki sizce en büyük fark nedir?

Tiyatroda seyircinin varlığı mevzuyu dönüştürüyor. Tekrar şansı olmaması, her an bir şeylerin ellerinden kayabilecek olması daha sıkı tutmayı öğretiyor, oyunu başkalaştırıp kuvvetlendiriyor. Daha zor ve daha eğlenceli bir hale getiriyor.

Oynamak istediğiniz bir karakter var mı?

Bir oyunda soytarı oynamak çok istiyorum, şöyle yangınlı bir soytarı.

Sinemaya bakışınız nasıl?

İzlediğimde beni çok heyecanlandıran birçok bağımsız Türk filmi var. Gerçekten çok güzel işler çıkıyor. Ben de bir gün böyle bir işin parçası olmayı çok isterim.

MERVE YILMAZ ORUÇ / AKŞAM GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER