Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın 'Tekin'inden olay sözler

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (EDHO) dizisinde 'Tekin' karakterine hayat veren Tevfik Erman Kutlu, Akşam Gazetesi'nden Yasemin İlan'a özel açıklamalar yaptı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın 'Tekin'inden olay sözler

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (EDHO) dizisinde 'Tekin' karakterine hayat veren Tevfik Erman Kutlu, Akşam Gazetesi'nden Yasemin İlan'a özel açıklamalar yaptı. Tekin'i 'Çok yufka yürekli, kendini gönülden bağlı olduğu herkes için feda edebilecek, uğruna tüm benliğini koyabilecek bir karakter. Saf bir tarafı var. Diğer taraftan da tatlı sert bir gözü açık diyebilirim' sözleriyle tarif eden Tevfik Erman Kutlu, 'Tekin ile Tevfik Erman'ın ortak yönleri var mı?' sorusuna karşılık 'İkimizde açık sözlüyüz. Yeri geldiğinde söylemek istediğimizi söylüyoruz. Net ve dobrayız. Alacakaranlığı sevmiyoruz, sevemiyoruz' dedi.

EDHO'nun bu kadar büyük bir izleyici kitlesine ulaşmasını neye bağlıyorsunuz?

Kuvvetli senaryosuna. Altı sezon boyunca izleyicinin dikkatini ve merakını bir hikayede tutabilmek takdir edilecek bir durum. Sonrasında bu başarıda payı olan ekip ve oyuncular geliyor. Herkes üzerine düşen görevin hakkını veriyor ve sonuçta emek hak ettiği yeri buluyor. Ben dizileri domino taşlarına benzetiyorum ve ilk taş her zaman senaryo grubuna ait oluyor, ilk taştaki düşme etkisi oyuncuları, ekibi ve dolayısıyla izleyicileri etkiliyor. Ne kadar güçlü yazılırsa senaryo düşme hızı ve çıkardığı ses o kadar kuvvetli oluyor o ses için senaryo grubumuza teşekkür ederim.

Birçok projede yer aldınız, EDHO'yu diğerlerinden ayıran nokta ne oldu?

EDHO'da 3. sezonum, en uzun soluklu çalıştığım iş. Bağ sevgi aile ve oyunculuk kavramının altını en iyi dolduran bana karakterim içinde farklılaşmayı sağlayan hep hatırımda ve aklımda yeri farklı kalacak bir yapım.

Bir röportajınızda tez canlı olduğunuzu belirtmişsiniz, bu özelliğinizin sizin için dezavantajları oluyor mu?

Tez canlı olmak acele etmenin bir adım öncesi. Önceleri acele edip sorun yaşadığım zamanlar olmuştur ancak son bir kaç senedir yaşımın da ilerlemesiyle beraber sabrı öğrendim. Dezavantajlardan ziyade avantajlı kısımlara yöneliyorum. Olumsuz atmosferleri hayatımdan çıkarmaya endeksliyim. Fevri veya tez kararları almamaya çalışıyorum.

KENDİMİ FARKLI GÖSTERMEK GİBİ BİR DERDİM YOK

Ekranda izlemekten zevk aldığınız başka diziler var mı?

Yeni başlayan işleri takip ediyorum. Özellikle son dönemde dijital yapımlar ilgimi çekiyor. En son 50M2 izledim, bazı eleştiriler olumsuz olarak yapılmıştı ama ben dizideki performans ve oyunculuğu beğendim. Haluk Bilginer'in oynadığı Şahsiyet, Öykü Karayel'in oynadığı Bir Başkadır en beğendiğim yapımlardan oldu.

Sosyal medyayı gördüğüm kadarıyla çok aktif kullanmıyorsunuz, neden?

Aslına bakarsanız kendime göre çok bile kullanıyorum denilebilir. Ben kenarda kalmayı, kendim olmayı sevenlerdenim. Yapmacılık, sahte veya kendimi başka göstermek gibi bir uğraşım olmuyor. Doğal ve anı niteliğinde paylaşımlar yapmaya özen gösteriyorum. Hesabımı kullanırken Tevfik olmaya ve Tevfik kalmaya çalışıyorum.

Artık hemen herkesin bir sahte hesabı var sosyal medyada sizin de var mı, oradan stolk yapıyor musunuz?

Sahte hesabım yok tabii ki. Ne olursa olsun kendim olarak yapmayı tercih ediyorum sosyal hayatta da sosyal medyada da. Stolklarımı da aynı şekilde bizzat kendim olarak yapıyorum karşıdaki de bilsin... Kendini saklamak kişinin kendi karakterine yaptığı bir saygısızlık diye düşünüyorum.

İdolüm diyebileceğiniz bir oyuncu var mı?

Benim idolüm ve kendime örnek aldığım isimler tabi ki var. Haluk Bilginer ve Ali Sürmeli. Birlikte rol almaktan haz aldığım isimlerden biri Oktay Kaynarca. Dünyaca ünlü oyunculardan da Al Pacino, Robert de Niro, Leonardo DiCaprio ve Jason Statham beğendiğim isimler.

ŞÖHRETİN BEDELİ ELBETTE VAR

Sanat camiasında gerçek dostluklar kurmak mümkün mü? Şöhretin bedeli var mı?

Dostluk kurmak mümkün tabii ki. Ego ve sahtelik üzerinizden kalktığında, salt olarak kendiniz olduğunuzda ve karşı taraf da sizinle aynı frekans ve içtenlikte olduğunda dostluk vazgeçilmez oluyor. Gülümsemeleriniz kahkahaya, sohbetleriniz aile bağına dönüyor. O yüzden ilk şartımız içtenlik ve insan olmaktan geçiyor. Şöhretin bedelinin en hissedilir olanı özgürlüğünüzün kısıtlanıyor olması, insanların size olan bakış açısı olumlu olduğu kadar olumsuz da olabiliyor. Şöyle ki karşıdaki sizi anlamadan yargılama ve düzeltme çabasına giriyor. Sizi sadece ekranda gördüğü kişiyi düşünerek karakteriniz hakkında yorum yapma, yargılama, eleştirme hakkına sahip olduğunu zannediyor. Biz oyuncular her işte yeni bir maske, yeni bir karakter ile çıkıyoruz izleyicilerimizin karşısına. Her karakter yeni bakış açısı doğuruyor.

Oyunculukta başarılı olmak için olmazsa olmaz kriterler sizce nedir? Z kuşağı oyuncularını nasıl değerlendiriyorsunuz? Eksikleri var mı neler?

Disiplin ve çok çalışmanın dışında bir de severek, eğlenerek çalışıyorsanız, bu işinizi de yansıyor diye düşünüyorum. Z kuşağına tek tavsiyem sabır ve çok çalışmak olacak. Yeni nesil oyuncuların eksikleri elbette var. Oyunculuk maalesef son zamanlarda takipçi sayısı ve etkileşimle ölçülüyor. Aslında unutulmamalı ki, oyunculuk hobi değil, gerçek bir meslektir.

TARKAN FİLMLERİNDEN BİRİNDE OYNAMAK İSTERDİM

Eski Türk filmlerinden birinde oynama şansınız olsaydı hangisinde oynamak isterdiniz?

Çocukluğumda amcamlar karşı dairemizde oturuyordu ve betamax kasetlerde filmler kiralanıyordu o zamanlar. Onlarda video vardı, kaset kiralayıp Yeşilçam'ın Tarkan filmlerini izliyorduk. 4-5 yaşlarındaydım herhalde, zar zor hatırlıyorum ama hafızama kazınmış. Çok isterdim Tarkan filmlerinden birinde oynamayı.

Şimdiye kadar canlandırdığınız karakterlerden biri olarak yaşamınızı sürdürmeniz gerekse siz hangisini tercih ederdiniz?

Ne güzel soruymuş. Şimdiye kadar genelde hareketli, illegal hayatları yaşayan insanları canlandırdım. Ve bir çoğu senaryo gereği hayata veda etti. Sanırım hali hazırda hala yaşayan ve en uzun süre birlikte olduğum Tekin olarak devam ederdim. Birini seçmem gerekirse Tekin'i seçerdim.

ÖZGÜVENİ YÜKSEK KADINI ÇEKİCİ BULURUM

Tevfik Erman Kutlu ikili ilişkilerde nasıl biridir? Romantik misiniz? Sizin için bir kadını çekici kılan unsurlar nelerdir?

Yani insan kendi hakkında ne kadar objektif ve dürüst olabilir böyle bir konuda bilemiyorum. Önceleri biraz romantiktim ancak son bir kaç senedir daha gerçekçiyim diyebilirim. Bir kadını şu çok çekici yapar diye bir genelleme yapmam gerekirse özgüven, doğallık ve zeka diyebilirim. Kadınlarda beni en çok çeken özellikler bunlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER