Gülseren Budayıcıoğlu'ndan şaşırtan Masumlar Apartmanı itirafı

Gülseren Budayıcıoğlu'nun Posta Gazetesi'nden  Alev Gürsoy Cimin'e verdiği röportajından kısa bir kesit... ‘Masumlar Apartmanı’ndaki gibi bir aile var mı sahiden yoksa abartı mı var? Gerçek aile ‘Masumlar Apartmanı’nda olduğundan çok daha abartılı.

Gülseren Budayıcıoğlu'ndan şaşırtan Masumlar Apartmanı itirafı

Gülseren Budayıcıoğlu'nun Posta Gazetesi'nden  Alev Gürsoy Cimin'e verdiği röportajından kısa bir kesit...

‘Masumlar Apartmanı’ndaki gibi bir aile var mı sahiden yoksa abartı mı var?

Gerçek aile ‘Masumlar Apartmanı’nda olduğundan çok daha abartılı. O kadarını insanlar kaldıramaz diye ben kitapta da olabildiği kadar azalttım. Gerçek hikayeler, benim kitaplarımınkinden çok daha abartılı. Hatta bazen bunu yazsam insanlar inanmaz ki diye düşünüyorum.

Size de ne zor, ne tuhaf hastalar gelmiş!

Öyle demeyin! Hepimizin hayatı aslında dizi de film de roman da olur. Hepimizin hayatında insanlarla paylaşamadığımız çok özel ayrıntılar var. Topluma örnek olabilecek, benim mesajlarıma uygun olacak, Şiddete ve kötülüğün her çeşidine “Dur!” diyen hikayeleri seçiyorum.

Hastalarınızın hayatını ifşa ettiğinizi söyleyenlere ne söylemek istersiniz?

Yaptığın işin etikliğini savunuyorum. Ne ifşası? Sadece psikiyatrist değil, hiçbir doktor bunu yapamaz. Mümkün değil! Özel hayat gizliliği vardır, yasalar vardır. Kitapta geçen isimler bile okuduğunda kendilerini tanımakta güçlük çeker. Küçük bir ipucu bile asla vermem. Yer zaman, isimler, meslekler, çağlar hepsi değişir. Bir de ekrana gelince iyice değişir bunlar.

Sizi bazı psikiyatristler de eleştiriyor.

Ben tüm meslektaşlarıma saygı duyuyorum. Fakat bu bir psikiyatrı semineri değil, psikologlara özel hazırlanmış bir eğitim semineri değil. Bu halka açık bir televizyon dizisi. Bizim psikiyatriyi halka ulaştırmamıza olanak veren programlar bunlar. Bu dizilerden sonra psikiyatriye olan başvuru sayısı çok arttı. Bu bile ülkemiz için ne kadar önemli ve büyük bir adım.

Siz hasta olsaydınız ve doktorunuz sizin yaşadıklarınızı kitap yapsaydı ne yapardınız?

Ağlayarak izlerdim. Nasıl hastalarımın hayatını izlediğimde gözlerim doluyorsa kendiminkinden daha çok etkilendirdim. Ben kendi yazdığım kitaplarımı bile gözlerim dolarak okurum. Bu dizilerin yapımında emek veren tüm ekip arkadaşlarıma buradan teşekkür etmek isterim. Bir dizi çok büyük emeklerle ekrana geliyor. Eğer bu diziler beğeniliyorsa burada ortak bir emek var.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER