Hacı Sabancı: "Babam gibi mutlu bir aile kurmak istiyorum"

Sabah Gazetesi'nden Tuba Kalçık'a beyanat veren Hacı Sabancı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle... Sabancı Ailesi'nin mensubu olmak, nasıl sorumluluklar yüklüyor?Çocukluğumdan itibaren Sabancı soy isminin sorumluluğunu taşıdım.

Hacı Sabancı:

Sabah Gazetesi'nden Tuba Kalçık'a beyanat veren Hacı Sabancı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle...

Sabancı Ailesi'nin mensubu olmak, nasıl sorumluluklar yüklüyor?

Çocukluğumdan itibaren Sabancı soy isminin sorumluluğunu taşıdım. Eğitim bizim aile için çok önemli. Lisede Fransızca eğitim aldım. Üniversitede ekonomi okudum. Sonrasında, şimdi çalıştığım sektörün eğitimini aldım. Denizcilik üzerine geliştirdim kendimi. Çok çalışkan bir öğrenciyim.

"DEDELERİM BU ÜLKE İÇİN ÇALIŞTI"

Rahmetli Sakıp Sabancı da eğitime çok önem veriyordu...

Evet. Kendisi muhteşem bir insandı. Dedem Özdemir Sabancı da öyleydi. Onları çok özlüyorum. Onlar hayatları boyunca bu ülke için çalıştı. Bu topraklardan kazandıklarını yine ülkemiz için harcadılar. Okullar, yurtlar yaptılar. İyi ki Sabancı Ailesi'nin bir mensubuyum, benim için büyük lütuf. Onlarla gurur duyuyorum. İyi ki böyle atalarım var.

Sakıp Sabancı mütevazı kişiliğiyle bilinen biriydi. O nedenle yaptığınız paylaşımlar dikkat çekiyor. Siz kendi yaşamınızı nasıl tanımlıyorsunuz?

Bu gerçekten zor bir soru. Kişilik olarak mütevazı biriyim. Şimdi mütevazı yaşıyorum desem yanlış anlaşılabilir, o yüzden iyi şartlarda yaşıyorum demeyi tercih ediyorum. Bunu da bana mensubu olduğum aile sağladı, bunun için hep şükrediyorum. Yalnız şunu da söyleyeyim; toplu taşıma kullanıyorum, en çok vapuru biniyorum. Tabii şimdi pandemiden dolayı biraz ara verdim toplu taşımaya. Çok düzenli bir hayatım var. İyi koşullarda yaşıyorum ama çok da çalışıyorum. Sabah 6'da kalkıyorum işe gitmek için, akşam 22.30 gibi de uyuyorum. Paranın kıymetini de, para kazanmanın zorluğunu da biliyorum. Benim için lüks harcamalar gereksiz. Benim lüks diye yaptığım tek harcama; sanata yaptığım yatırımdır. Bir tabloya para harcayabilirim ama bir arabaya asla o kadar para vermem.

Çapkın mısınız?

Asla değilim. Tek eşliliğe çok önem veriyorum.

Sevgiliniz Nazlı Kayı ile evlilik kararı aldınız. Nişan fotoğraflarınızı da sosyal medyadan paylaştınız...

Ben çok mutlu bir ailede büyüdüm. Babam gibi mutlu bir aile kurmak istiyorum. Nazlı ile çok huzurlu bir ilişkimiz var. Pandemiden dolayı hemen evlenemiyoruz ama bu sene evlenmeyi düşünüyoruz. Çok güzel bir duygu.

"ÖLÜMCÜL SEVİYEDE OBEZDİM EVDEN ÇIKMAK İSTEMİYORDUM"

Mide ameliyatı olup kilo verdiniz. Bu, hayatınızı nasıl değiştirdi?

Ben aslında çocukluğumda da, üniversite de zayıftım. 2010'dan sonra hızla kilo almaya başladım ve 130 kiloya kadar çıktım. Yemeyi de seviyordum, dikkatli beslenmedim de. Çok zordu bu kadar kilo ile yaşamak. İnanın kilo vermeyi çok denedim ama başaramadım. Beş-altı yıl gitmediğim diyetisyen kalmadı ama iradem kuvvetli değil. O yüzden ameliyat olmaya karar verdim. İyi ki olmuşum.

Fazla kiloyla yaşamanın zorluklarından da bahseder misiniz?

Obezite bir hastalık. Ben ölümcül seviyede obezdim, sağlığımı tehlikeye attım. Kilomdan dolayı hayatımı istediğim gibi yaşamıyordum. Evden dışarı çıkmak istemediğim zamanlar oldu.

ÖZGÜVEN SORUNU YAŞADIM

Özgüveninizle ilgili problem yaşadınız mı kilolu olduğunuz dönem?

Tabii yaşadım. Her şeyden önce alışveriş yaparken zorluk yaşıyorsunuz. Maddi olarak gücüm vardı ama bedenime uygun kıyafet bulamadığım için mağazaya girmek istemiyordum. Şimdi sosyalleştim. Her istediğimi giyebiliyorum. Her şeyden yiyorum ama az. Eskiden midem doysa gözüm doymuyordu. Formumu korumamı spora borçluyum. Haftanın beş günü spor yapıyorum.

TUBA KALÇIK'IN SABAH GAZETESİ'NDE YAYINLANAN RÖPORTAJININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER