Haldun Dormen'den şaşırtan televizyon itirafı

"Ben herkese şekerim derim" 94 yıllık hayatı 'Yaparsın Şekerim' ismiyle belgesel olan Dormen, belgeselin ismiyle ilgili "Alışkanlık.

Haldun Dormen'den şaşırtan televizyon itirafı

"Ben herkese şekerim derim"

94 yıllık hayatı 'Yaparsın Şekerim' ismiyle belgesel olan Dormen, belgeselin ismiyle ilgili "Alışkanlık. Ben herkese şekerim derim. Herkesle samimi olmaya çalışırım. Samimi olmaya çalışırken de canım, şekerim derim. Yıldız Kenter de caniko derdi." ifadelerini kullandı.

"Onlara güven vermemle tiyatrocu oldular"

Işık'ın "Duygu bey belgeselde diyor ki 'Haldun olmasıydı tiyatrocu olmayacak birçok kişi tiyatrocu oldu'" sözleri üzerine Dormen "Birçok insanın aklında yoktu. Benim zorlamamla, benim onlara güven vermemle oldular." dedi.

"Cevher yok"

Işık'ın "Siz nasıl anlıyorsunuz? Kimden tiyatrocu, aktör ve aktris olacağına? Temelde 2 tane şey sayın desem ne söylersiniz?" sorusuna Dormen "Aslında böyle bir cevher yok. Tesadüfler, karşıma çıkan insanlardan tiyatro merakı olduklarını hissetiğiklerimi biraz daha güçlendiriyorum." cevabını verdi.

Babası iş adamı olmasını bekliyordu

Dormen'in tiyatroya uzanan yolculuğuyla ilgili Işık "Cemal Süreya'nın değişiyle Türk tiyatrosunu kurucucularından biri Haldun Dormen'in hikayesi babasına yazdığını bir mektupla başlıyor. Varlıklı bir babanız bir aileniz var. Bir iş insanı babanız. Sizin aslında tiyatro olmanız beklenmiyor. Babanızın işleri devralacak ve daha sonrasında bir iş insanı olacak bir genç adayısınız ama bir mektup yazılıyor." ifadelerini kullandı.

"Babam laflarımı saygıyla karşıladı"

Babasına mektup yazmasıyla ilgili Dormen "Nasıl işi insan olacaktım bilmiyorum. Babama mektup yazmak zorunda hissettim. Çünkü herkes biliyordu tiyatrocu olmak istediğimi, kız kardeşi dahil. Bir tek babamla annem bilmiyordum. Babamın işleri vardı, Amerika seyahati vardı. Babama uzun bir mektup yazdım. Şimdi bakıyorum 20 yaşında bayağı aklı başında mektup yazmışım. Babamda bana çok güzel bir cevap verdi ve kabul etti. Babam laflarımı saygıyla karşıladı. Bir tek şey söyledi 'ol ama en iyi ol' dedi. Bende en iyisi olmaya çalıştım." dedi.

"Akrabalarımda kalmazdım"

Dormen'in presiplerine ilişkin Işık "Nevra Serezli'den duymuştum 'Haldun'un ekolü ve prensibleri vardır. Sahneden 2 saat önce gelinir, oyundan önce alkol alınmaz, sahne düzenini bozacak espri ve tuluat yoktur, yapılmaz. Tüm ekip aynı otobüsle gider ve aynı otelde kalır." dedi. Dormen "Ben hayatımda ekibimden ayrı bir yerde kalmadım. Kıbrıs'a giderdik. Akrabalarım orada var ama yine ekibimle aynı yerde kalırdım. Akrabalarımda kalmazdım." diye konuştu.

"Hayatımda bir kez bile benim tiyatrom demedim"

Dormen Tiyatrosu'nun bir aile olduğunu vurgulayan Dormen "Ben hayatımda bir kez bile benim tiyatrom demedim, hep bizim tiyatroumuz dedim. Bizim tiyatromuz olarak devam etti, bizim tiyatromuz olarak bitti." sözlerine yer verdi.

"Biz cenazelerden kalkıp oyunlara gittik"

Işık'ın "Her eğitim almış insan büyük oyuncu olur mu?" sorusuna ise Dormen "Hayır, keşke. Öyle bir şey yok. Tiyatro başka bir şey. Tiyatrocu olmak isteyen insan tiyatroyu gerçekten sevmeli. Biz cenazelerden kalkıp oyunlara gittik." yanıtını verdi.

Darbede 2 bin kişiye oynadı

Darbe olduğu sırada 2 bin kişiye kapalı gişe oyun oynamasıyla ilgili Dormen "Koşturarak eve giderdik. Sokağa çıkma yasağı vardı. Ben şaşardım, buraya nasıl geliyorlar diye. Herkes koştura koştura evine giderdi." ifadelerini kullandı.

"Türk toplumuna aykırı"

Işık'ın 'Dadı dizisi nasıl ortaya çıktı?' sorusuna Dormen "Fatih Aksoy, Dadı teklifiyle geldi, ben kabul etmedim." deyince Ergen de "Ben de teklifi kabul etmedim" dedi. Dormen teklifle ilgili "Biz o zaman Gülben'le tanışmıyoruz. Bu tip ukala bir uşak yok. Fatih ağzımdan girdi, burnumdan çıktı programı kabul ettirdi. Bu program çok başarılı olur dedi. Gülben'le beraber kabul ettik." sözlerine yer verdi. Diziyle ilgili Ergen "Evin dadısı çocukların babasına aşık oluyor ve evleniyor. Böyle bir şey olamaz. Türk toplumuna aykırı. Böyle bir şey tutmaz. Mümkün değil. Fatih ısrarcılığıyla beni inandırdı." şeklinde konuştu.

"Kıyametler koptu"

Dadı setinde senaryoda hatırlayamadığı bir kısımla ilgili Dormen'in sırtına kağıt yapıştırdığını belirten Ergen, Dormen'in tiyatroda sufleyi yasakladığını söyledi. Dormen yasağıyla ilgili "Oyun oynanıyor fısır fısır. Sufleyi yok ettiğimiz zaman herkes baygınlıklar geçirdi. Kıyametler koptu." ifadelerini kullandı.

"Cebimde beş kuruş olmadan dolaşıyorum"

Işık'ın "Göksel Kortay'ın sizinle ilgili söylediği tatlı bir eleştiri var; "haldun fevkalede bir insandır ama hesaptan kitaptan anlamaz, o yüzden batar" sözleriyle ilgili Dormen "Bir senedir cebimde beş kuruş olmadan dolaşıyorum. Hiç para yok üstümde. Kaç paraya ne alınır bilmem. Pahalılık olduğu zaman benim haberim yok." dedi. "Hesap kitap bilmeden 2 kere üst üstte büyük Dormen tiyatrosu hikayesi nasıl yazıldı?" sorusunu ise Dormen "Anlamadığım için iflas ettim. İyi ki yaşadım bunları." diyerek yanıtladı.

"Deli gibi Survivor izliyorum"

Televizyonla ilgili Dormen "Televizyonda Survivor seyrediyorum. Her akşam deli gibi izliyorum. Ünlüleri tutuyorum. Kalben SMS atıyorum. Kulüp dizisini çok beğendim. Oyuncular çok iyi. Kulüp'ü keyifle izledim." derken Ergen'de "Çocukları televizyondan uzak tutmaya çalışıyorum. Bir Başkadır'ı çok beğendim." ifadelerini kullandım.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER