Hasan Akar tahliye edildi!..

Hasan Akar tahliye edildi!..

Hasan Akar tahliye edildi!..
İHA'nın haberine göre Bakırköy 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi, Hasan Akar'ı "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanık Akar'ın avukatı yerel mahkeme tarafından verilen hükmün bozulması istemiyle İstinaf kanun yoluna başvurdu. İstinaf mahkemesi incelemenin ardından yerel mahkeme tarafından verilen kararı bozdu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 18'inci Ceza Dairesi bozma kararında, yerel mahkemenin açıkladığı gerekçeli kararına göre suç unsuru taşıyan videonun 9 Mayıs tarihinde saat 19.00 sıralarında bir televizyon kanalının ana haber programında yayınlandığı ve sanığın yayınlanmasına rızası olmadığı kaydedildi. Sanığın bu konuşmayı 2004 yılında Almanya'da yaptığı yönündeki savunması dışında, videonun kayıt edildiği ve sanığın bilgisi dahilinde yayınlandığı tarihe ilişkin somut bir delilin bulunmadığı belirtildi.

Dairenin kararında, sanığa isnat edilen suçun basın ve ulusal kanalda yayınlandığı tarihte oluştuğunun kabulü için sanığın rızasının olması gerektiği aktarıldı.

Ayrıca kararda suça konu videonun adli tıp kurumuna ya da görüntü çözümle tahlil konusunda uzman bir kuruma gönderilerek görüntü kalitesi, kullanılan kayıt teknolojisi, sanığın konuşmayı 2004 yılında yaptığı yönündeki savunmasına göre sanığın şimdiki fiziki görünüşü ile videonun çekildiği sıradaki fiziki görüntüsü karşılaştırılarak suç tarihinin tespit edilmesi gerektiği kaydedildi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER!.. (VİDEO)

Sanığın söz konusu konuşmayı 2004 yılında yaptığı tespit edilirse suçun 12 yıllık zaman aşımına gireceğinin belirtildiği bozma kararında her iki suç yönünden sanığın ulusal kanalda videonun yayınına izin vermediği halde ulusal kanalda habercilik adına yayınlanmasının aleniyet unsurunun oluşmasına sebep olmayacağı vurgulandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 18'inci Ceza Dairesi dosyanın yeniden incelenmesi üzerine Bakırköy 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde geri gönderilmesine karar verdi. Ayrıca 5 Ekim'de verilen kararla birlikte Hasan Akar'ın tahliye edildiği öğrenildi.

Olayın Geçmişi

Bir videoda Atatürk' ün hatırasına hakaret ettiği gerekçesiyle 9 Mayıs 2017 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Hasan Akar'ın, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi istenmişti. Hasan Akar 43 gün sonra Bakırköy Adalet Sarayı'na gelerek teslim olmuş ve tutuklanmıştı. Yapılan yargılama sonucunda sanık Akar, “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER