Heath Ledger’ın yaşamını kaybettiği binada rekor satış

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre son zamanlarda şehir merkezinde yapılan en büyük satışlardan biri olarak görülen tripleks çatı katı, hem konumuyla hem de dekorasyonu dikkat çekiyor.

Heath Ledger’ın yaşamını kaybettiği binada rekor satış

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre son zamanlarda şehir merkezinde yapılan en büyük satışlardan biri olarak görülen tripleks çatı katı, hem konumuyla hem de dekorasyonu dikkat çekiyor. 49 milyon dolara satılan ev, aktör Heath Ledger’ın 2008’de trajik bir şekilde aşırı doz aldığı 421 Broome St.’de 19. yüzyıldan kalma dökme demir binada bulunuyor.

Çatı katı için 2018’de 65 milyon dolar isteniyordu. Daha sonra Eylül 2020’de bunun neredeyse yarısına; 35 milyon dolara satıldı. Son olarak 49 milyon dolarlık satış ile, bu yılın önceki rekor satışı olan 56 Leonard’daki 45 milyon dolarlık çatı katı satışını gölgede bırakan bir anlaşma yapıldı.

8.000 metrekarelik evin gizemli alıcısının kimliği açıklanmazken New York Post’un haberine göre; Palo Alto, Kaliforniya adresindeki gizli bir paravan şirket aracılığıyla bir teknoloji patronu satın aldı.

On yıl önce, sıkıntılı bir varlık yatırımcısı olan David Matlin ve eşi Lisa, çatı katını 17,8 milyon dolara satın aldılar ve ardından yenilemek için Gwyneth Paltrow’un tasarımcısı Roman ve Williams ile anlaştılar.

Altı teraslı ve jakuzili ev, dört yıllık bir yenilenmeden sonra meşe zeminler, siyah mermer, konsol merdiven, siyah granitli endüstriyel şık bir mutfak, İtalyan Carrara mermer banyolar ve üç çatı penceresinin kurulumu ile dikkat çekti.

Evin içinde özel bir asansör, 15 metrelik tavanlar, kemerli pencereler, odun sobası, Fransız kapılar, 20’den fazla özel dolap ve bir spor salonu bulunuyor.

Çatı katının bulunduğu bina ayrıca 2008’deki ölümüne kadar Heath Ledger’a da ev sahipliği yapıyordu. Ledger aynı binadaki evinde aşırı doz nedeniyle ölü bulunmuştu.

Oyuncu, dördüncü kattaki evine ayda 25.000 dolara yakın ödeme yapıyordu.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER