İngiltere bu kez de 'isim skandalı' ile çalkalanıyor!

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Kraliçe Elizabeth, Kraliyet ailesinin uzun zamandır benimsediği “Hiçbir zaman şikayet etmeyin, asla açıklama yapmayın” mottosuyla hareket ederken, Harry ile Meghan'ın açıklamalarından sonra bu geleneği kırarak harekete geçti. Elizabeth, saray me.

İngiltere bu kez de 'isim skandalı' ile çalkalanıyor!

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Kraliçe Elizabeth, Kraliyet ailesinin uzun zamandır benimsediği “Hiçbir zaman şikayet etmeyin, asla açıklama yapmayın” mottosuyla hareket ederken, Harry ile Meghan'ın açıklamalarından sonra bu geleneği kırarak harekete geçti.

Elizabeth, saray mensuplarına özel konuşmaları ve diğer kıdemli Kraliyet ailesi üyelerinin konuşmaları yanlış bir şekilde yer alıyorsa, bu ifadelerin düzeltilmesi talimatını verdi. Bu beklenmedik hareketin nedeni olarak da Prens Harry ve Meghan Markle çiftinin medyaya yaptığı açıklamalar görülüyor. Kraliçe’nin bu hamlesi, çiftin kızları için seçtikleri isim konusundaki tartışmadan hemen sonra gelmesi de dikkat çekti.

İSİM KRİZİ: KRALİÇE’DEN İZİN ALDILAR MI?

Harry ve Meghan yeni doğan kızları için Kraliçe’nin çocukluğundan kalan ve eşi Prens Philip tarafından söylenen Lilibet ismini verdiklerini açıklamışlardı. Çifte yakın kaynakların ABD merkezli gazetelere, çiftin bu ismi kullanmak için izin istediklerini açıklamalarıyla Kraliyet ailesi içinde de karışıklıklar başladı.

Çiftin sözcüsü şunları söyledi: “Harry, duyurudan önce ailesiyle konuştu. Aslında, büyükannesi aradığı ilk aile üyesiydi. Bu konuşma sırasında, Lilibet’in onuruna isim verme umutlarını paylaştı. Destekleyici olmasaydı, adı kullanmazlardı.”

SARAY REDDETTİ

Harry ve Meghan’ın arkadaşları gazetecilere Kraliçe’nin bir video görüşmesi üzerinden Lilibet ile tanıştırıldığını öne sürdüler. Ancak bu iddialar sarayı biraz daha kızdırmış olacak ki; saraydan bir kaynak, görüntülü görüşmenin yapılmadığı belirterek şunları söyledi: “Ünlü çiftin arkadaşları, gazetecilere Kraliçe’nin söyledikleri hakkında yanıltıcı bilgiler vermiş gibi görünüyor.”

Meghan ile Harry'nin kızlarının ismiyle ilgili çıkan iddialar, kısa sürede tüm gazetelere yansıdı.

KILIÇLA PASTA KESTİ

Kraliçe son olarak geçtiğimiz günlerde G7 Zirvesi kapsamında bir resepsiyona ev sahipliği yaparken görüntülendi.

Kılıçla pasta kesmeye çalışan ve gülümseyerek liderleri ağırlayan Kraliçe'nin neşeli hali objektiflere yansıdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER