İrem Sak'ın kabusu olmuştu! Tacizci Özcoşkun adını sildirmek için dava açtı

Abc Gazetesi geniş yer verdi.

İrem Sak'ın kabusu olmuştu! Tacizci Özcoşkun adını sildirmek için dava açtı

Tacizciler, kanunlardaki boşluktan faydalanmayı biliyor. Taciz edip hayatlarını kabusa çevirdikleri kadınlar, kendilerini ifşa edince bu kez haberlerin kaldırılmasını istiyor. ABC Kritik'te hem suçlu hem güçlülerin bu kirli dünyasını anlatmak istedim.

Sadece ABC Gazetesi'ne değil, bir çok haber sitesine gün içinde Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) tarafından 'Unutulma Hakkı' başlığı altında haber içeriğinin kaldırılması için yazı gönderildi.

2020 yılında oyuncu İrem Sak'ı taciz ettiği için mahkeme kararıyla ceza alan Kadir Özcoşkun, iki yıl sonra bu içeriklerin kaldırılması için mahkemeye başvurdu.
Aslında sadece Özcoşkun değil, Özcoşkun gibi tacizde bulunan, kadınlara, çocuklara hayatı kabus eden, bu yüzden hüküm giyen bir çok tacizci bu yöntemi seçiyor.

Haber doğru ama kaldırılsın!

Özellikle iktidara yakın kişiler, aleyhlerindeki haberlerin hemen kaldırılması için bazı Sulh Ceza Mahkemelerine başvuruyor ve haberin gerçek olup olmamasına bakılmadan içeriğin kaldırılması kararı geliyor. 

Erişim Sağlayıcı Birliği üzerinden haber kaldırması talebini en çok kullananlar:

1. Taciz ve tecavüzcüler
Bulunduğu mevkiiyi, özellikle kadın çalışanlar üzerinde kullanıp mobing, taciz ve tecavüzde bulunan, haklarında hüküm kararı verilenler.

2. Eski FETÖ'cüler
Zamanında FETÖ ile kol kola, kucak kucağa olan ve bu haberler hatırlatılınca rahatsız olanlar.

3. Yolsuzluk yapanlar
Çoğu Sayıştay Raporları'nda yer almasına rağmen, yolsuzluk, adam kayırma gibi mevkii kişisel çıkarları için kullanan siyasetçi ve bürokratlar.

4. Sakat bırakan doktorlar
Hastasına yanlış veya eksik tedavi uygulayıp ölümüne veya sakat kalmasına neden olan cerrahlar, o doktorların çalıştığı hastanelerin hukuk bürosu.

Tacizciler yasadaki boşlukları biliyor

İlk sırada yer alan tacizcilerin yöntemlerini anlatalım.
1. Tacizciler, sitelerde yer alan bu haberler doğru olmasına rağmen; çoğu zaman şu gerekçelerle haberin kaldırılmasını istiyor: 

İtibar zedelenmesi
Kişilik haklarına hakaret
Taciz haberinde kamu yararı yok
Unutulma Hakkı

2. Tacizciler, Erişim Sağlayıcı Birliği'nden en kısa süre ve kendisi adına olumlu sonuç almak için Sulh Ceza Mahkemelerin hangileri olduğunu bile biliyor.
Tabii bunda o mahkemenin iş yükü, hakimin bakmak zorunda olduğu çok sayıda davayı da biliyorlar. Bu yükü fırsata çeviriyorlar.
3. Mahkemeler, tacize uğrayan mağduru önemsemiyor. Bu kanunda ayrıntılı şekilde yer almayabilir ama, kadının hayatını kabusa çeviren tacizci, bir mahkeme kararı ile pürü pak oluyor.
4. Unutulma Hakkı kanunda yok ama, bu uygulanıyor.
Unutulma Hakkı'nın kanunda yer almadığını 2020 yılında gazeteci, ombudsman Faruk Bildirici yasaları anlatarak, örnekler vererek kendi internet sitesinde yazdı.

Kaynak : https://abcgazetesi.com/irem-sakin-kabusu-olmustu-tacizci-ozcoskun-adini-sildirmek-icin-dava-acti-449211

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER