Kamuran Akkor yıllara nasıl meydan okuyor?

Akşam Gazetesi'nden Yasemin İlan'ın röportajı... EVİN İÇİNDE HER GÜN BİR SAAT YÜRÜYORUM Kamuran Akkor, 74 yaşında halen daha dinç ve güzel olmasını neye borçlu? Güzellik sırlarınızı öğrenebilir miyiz? Öncelikle yaşım 74 değil, 73 yaşındayım yaşımı büyütmeyin (g.

Kamuran Akkor yıllara nasıl meydan okuyor?

Akşam Gazetesi'nden Yasemin İlan'ın röportajı...

EVİN İÇİNDE HER GÜN BİR SAAT YÜRÜYORUM

Kamuran Akkor, 74 yaşında halen daha dinç ve güzel olmasını neye borçlu? Güzellik sırlarınızı öğrenebilir miyiz?

Öncelikle yaşım 74 değil, 73 yaşındayım yaşımı büyütmeyin (gülüyor). Yaşımı göstermiyor oluşumun nedenini iyi kalpli olmama, iyi düşünmeme ve insanları sevmeme bağlıyorum. Ayrıca 'işleyen demir ışıldar' hesabı çok çalışmama da! Halen daha tiyatro ve koro çalışmalarım sürüyor, her zaman çalıştım, çalışmaya devam ediyorum. Bir de yeme içme konusu var tabii ki. Tükettiğim gıdalara her zaman çok dikkat ettim. Sebze ağırlıklı besleniyorum, tatlı çok seviyor olmama rağmen mümkün olduğunca az tüketiyorum. Günde iki öğün yemek yiyorum. Sabah kahvaltı ve akşam yemeği şeklinde. Cildimi her gün düzenli olarak gül suyuyla temizliyorum ve nemlendirici sürüyorum. Fakat bunun dışında kozmetik ürün, krem vs. kullanmıyorum. Son olarak da hareket etmenin önemine değinmem gerekiyor. Her gün mutlaka yürüyüş yapıyorum. Şimdi pandemiden ötürü çoğu vaktimiz ev içerisinde geçiyor, ben de evin içerisinde bile her gün bir saat aralıksız yürüyorum. Yaz aylarını Bodrum Yalıkavak'taki yazlığımda geçiriyorum. Her gün en az iki saat yüzüyorum. Bu beni dinç tutuyor, formumu korumamı sağlıyor.

Müzik dinlemek istediğinde Kamuran Akkor kimleri dinler, kimlerin sesinden keyif alır?

Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Gönül Yazar, Bülent Ersoy ve ablam Gönül Akkor benim dinlemeye doyamadığım isimlerdir.

En sevdiğiniz şarkınız hangisi diye sorsak?

Sezen Cumhur Önal'ın sözlerini yazdığı ve ilk plağımda yer alan 'Aşk Eski Bir Yalan' benim için en güzel şarkılarımdan, vazgeçilmezlerimden biridir. Her şarkım benim için çok özeldir fakat illa ki birkaç tanesini söylemem gerekirse; Bir Teselli Ver, Reyhan ve Bir Ateşe Attın.

Günümüz şarkıcılarını dinlerken neler hissediyorsunuz, mesela Aleyna Tilki'yi?

Kimseyi kırmak, yanlış bir şey söylemek istemem ama bahsettiğiniz kişiyi dinlemedim, bilmiyorum. Kendini ispatlamış Sibel Can ve Ebru Gündeş gibi isimleri elbette ki dinliyor ve çok beğeniyorum. Onlar zaten başarıları tartışmasız, önemli sesler. Bir de Burcu Güneş'i ekleyeceğim, son zamanlarda yetişen önemli seslerden biri.

Dizilerle aranız nasıl, hangi dizileri takip ediyorsunuz?

Tarihi dizileri çok beğeniyorum. Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman hiç kaçırmadan takip ettiğim diziler.

Bir gününüz nasıl geçiyor, nelerle meşgul oluyorsunuz?

Kızım Menekşe'nin öncülüğünde kurduğumuz KATS Sahne benim tüm zamanımı alıyor diyebilirim. Orada tiyatro gösterileri ve konserler yapılıyor. Koro çalışmalarımız oluyor. Pandemi nedeniyle şu an gösterilere ara verildi sadece online gösterilerin çekimleri yapılıyor. Yeni sezonda daha da yoğun bir şekilde orada çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

KIZI MENEKŞE ANLATTI

Kamuran Akkor'un kızı olmak nasıl bir duygu?

Gurur verici bir duygu ama meşhur olduğu için değil, gerçekten kaliteli bir insan olduğu ve çizgisini hiçbir zaman bozmadan sanatını sürdürdüğü için gurur verici diyorum. Yoksa ünlü birinin çocuğu olmak gerçekten bir ayrıcalık değil. Fakat benim annem hiçbir zaman hata yapmayan, adı sansasyona karışmadan bu zamanlara geldi. Herkesin aklında iyi bir isim olarak kazındı. Üstelik annem meşhur olduğunda bu işler şimdiki kadar kolay değilmiş. Bugün bir video çekip ünlü olan isimler var. Benim annem televizyonun dahi olmadığı zamanlarda Ağrı'da Van'da tanınan bilinen bir şarkıcı olmayı başarmış. Üstelik her döneme ayak uydurabilmiş olması çok güzel. Annemi takdir ediyor, onunla gurur duyuyorum.

Kamuran hanımın torunuyla arası nasıl?

Oğlum Cengiz Orhonlu, Amerika'da oyunculuk eğitimi aldı. Yıllar sonra Türkiye'ye döndüğünde annemle birlikte Kats Sahne'de 'Kelebekler Özgürdür' oyununu sahnelediler ve ödül aldılar. Oyun için klip çekimi yaptılar ve klipte annem torunuyla birlikte rock müzik söyledi. Bu oyunla bir de ödül aldı. Öte yandan Spotify'da bakılınca Kamuran Akkor'u en çok 30 yaş altı kişiler dinliyor. Annem her dönemin sanatçısı olmayı başardı. Torununa da bu konuda destek oluyor.

Annenizin gençlik sırrını kendisine sorduk, bir de sizin yorumunuzu alsak, dinç kalmayı nasıl başardı?

En başta sevgi ve saygı dolu bir insan olmasıdır bunun nedeni. Ruhunun güzelliği insanın yüzüne yansır. Sıfır estetikle halen daha çok güzel bir kadın. Annem hiçbir zaman estetik yaptırmadı, annemi dişçiye bile zor götürürüz, bırakın estetik operasyon geçirmesini. Yıllarca aynı kilosunu korudu, disiplinini hiç bozmadı. Güzellik fedakarlık ister. Yediğinden içtiğinden fedakarlık yapmayı gerektirir. Annem de canı istese de yemez içmez, her zaman dikkatlidir beslenme konusunda. Uzun lafın kısası, az yemek yer, düzenli beslenir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER