Kim Novak: "Kendimi kurtarmak için Hollywood'dan kaçtım"

88 yaşındaki oyuncu Guardian gazetesine verdiği röportajda onlarca yıl önce otobiyografisi için teklif edilen 1 milyon sterlini geri çevirdiğini ancak şimdi geçen yıl kaybettiği veteriner eşi Robert Malloy’a ithafen kendi hayatını bir kitapta anlatmaya karar verdiğini söyledi. Ef.

Kim Novak:

88 yaşındaki oyuncu Guardian gazetesine verdiği röportajda onlarca yıl önce otobiyografisi için teklif edilen 1 milyon sterlini geri çevirdiğini ancak şimdi geçen yıl kaybettiği veteriner eşi Robert Malloy’a ithafen kendi hayatını bir kitapta anlatmaya karar verdiğini söyledi.

Efsanevi aktris, yeni yayımlanan ‘Kim Novak: Sanatı ve Hayatı’ adlı kitabında 44 yıldır evli olduğu Robert Malloy’un ölümünün acısını resim yaparak atlatabildiğini belirtti.

‘Başkası olamadım’

Kim Novak, Frank Sinatra ile başrolleri paylaştığı ‘Pal Joey’ ve ‘Altın Kollu Adam’, Dean Martin ile yer aldığı ‘Kiss Me, Stupid’ gibi ünlü filmlerde yer aldıktan sonra Hollywood’un kendi olmasına izin vermediğini anladığı için film sektöründen ayrıldığını açıkladı.

Aşık olduğu eşine ameliyatlarda asistanlık yaparak, resim sanatıyla uğraşarak, hayvanlar ve doğayla ilgilenerek mütevazı bir hayatı seçen Novak, 60’larda kendisine ‘plaj bebeği’ gözüyle iş teklifleri yapıldığını söyledi.

Kim Novak, “Hollywood’ta gerçekte olmanı istemedikleri şeyi senden istiyorlar. Ama ben karakterimle olduğum ve sunduğum şey için takdir edilmek istedim. Bu nedenle bu şartlarda Hollywood’ta çalışmamın bir anlam ifade ettiğini düşünmedim” diye konuştu.

2000’lerin başında kendisine bipolar bozukluk teşhisi konduğunu belirten sanatçı, öfke ve depresyon duygularını atlatmak için resimle uğraştığını anlattı.

Kim Novak, eşinin ölümünün ardından 4 atından biriyle cennete gitmek istediğini söyledi!

‘Cinsel saldırıya uğradım’

Ergenlik yıllarında bir araçta tanımadığı genç erkeklerin tecavüzüne uğradığını söyleyen Kim Novak, “Psikolojik rahatsızlığımı babamdan miras aldım ancak tecavüz de hastalığımı tetiklemiş olmalı” dedi. Röportajda Alfred Hitchcock’un kadın yıldızlara zihinsel olarak işkence etme konusunda bir ününün olduğu hatırlatılan Novak, ünlü yönetmenin ona karşı iyi olduğunu söyledi.

Aktris kendisine asıl zorbalık yapan ve “Canavar” dediği kişinin ise film yapımcısı Harry Cohn olduğunu söyledi. Cohn’un kendisini daha pazarlanabilir hale getirmek için kilo vermesini ve adını Kit Marlow olarak değiştirmesini istediğini belirten Novak şunları söyledi: “Çek kökenli olmama rağmen bana ‘Aptal, şişko Polonyalı’ diyordu. Açıkçası kendimi kurtarmak için Hollywood’dan ayrılmak zorunda kaldım. Oyunculuğu ve film sektörünü hiçbir zaman özlemedim.”

‘Sinatra çekici ama ukalaydı’

Kim Novak iki filmde birlikte oynadığı Frank Sinatra ile ilişki yaşadığını doğruladı.

Aktris, “Frank çok çekici bir adamdı ancak bazen kendinden başka kimseyi dinlemeyecek kadar ukalaydı” dedi. Kim Novak, ABD’li oyuncu ve dansçı Sammy Davis Jr. ile de ilişki yaşamış. Ancak yapımcısı Harry Cohn, “Bir siyahiyle ilişkinin olması iş açısından kötü sonuç doğurur” deyince Sammy Davis Jr. ile beraberliği bitmiş. Kim Novak ayrıca mafyayla bağlantısı olan Cohn’un ilişkiyi bitirmemesi halinde Davis’i sağlam olan tek gözünü de çıkarmakla tehdit ettiğini belirtti.

‘Cazibeli Kadın’ filminde birlikte rol aldığı James Stewart’a hayran olduğunu anlatan Novak,  aktör için “Çok alçakgönüllüydü” dedi. Eşi Robert Malloy ile geçirdiği 45 yılın en mutlu dönemi olduğunu ve ölümünden bu yana hayatının zor olduğunu vurgulayan Novak, “Onsuz yaşamak istemediğim zamanlar oldu” itirafında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER