Korkunç infazın ardındaki sır!..

Korkunç infazın ardındaki sır!..

Korkunç infazın ardındaki sır!..
Vatan'dan Uğur Koçbaş'ın özel haberine göre Üsküdar’da infaz edilen Barakat ailesi, yıllardan bu yana muhalif kimlikleriyle tanınan, Esad rejimine ta 1980’lerde Hafız Esad döneminden bu yana karşı çıkan bir aile. Bu nedenle Suriye’yi terk edip Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere’de yaşamak zorunda kalan ailenin üyelerinin son durağı İstanbul olmuştu. Anne Orouba ve kızı Halla, Özgür Suriye Ordusu’nun İstanbul’daki siyasi merkeziyle işbirliği içinde Esad rejiminin kötülüklerini dünyaya anlatmak için gazetecilik faaliyetleri yürüttüler. Anne Orouba, Suriye hapishanelerinde muhaliflere çektirilen işkencelerle ilgili röportajlar yaparak rejimin şeytani yüzünü dünyaya anlatırken kızı Halla da çeşitli internet sitelerinin yanısıra İngilizce yayın yapan TRT World’de muhabirlik görevlerini üstlendi. İşte bu sebeplerden ötürü anne-kızın Esad rejiminin Türkiye’ye sızmış ajanları tarafından infaz edildiği düşünülüyor. Nitekim Halla’nın teyzesi Shaza da, ‘Tiranın uzun kolu onları öldürdü’ diyerek Esad rejimini işaret etti.

Obama eleştirilmişti

Ailenin kaderi sadece İstanbul’daki acı dramla şekillenmedi. Barakat soyadını bundan 2 yıl önce ABD’de yaşanan korkunç bir olaydan sonra da tüm dünya duymuştu. ABD’nin doğusundaki Kuzey Carolina eyaletinin Chapel Hill bölgesinde 2015 yılının Şubat ayında 3 Müslüman genç, 46 yaşındaki aşırı sağcı Craig Stephen Hicks isimli bir kişi tarafından öldürüldü. Polis, sabah saat 5 sularında çoğunlukla akademisyenlerin ve öğretim görevlilerin kaldığı bir apartmana baskın düzenleyen silahlı saldırganın, burada oturan 3 Müslüman gence ateş ettiğini ve olay yerinden kaçtığını söyledi. Saldırının ardından gençlerin kaldığı daireye gelen komşular yerde yatan 3 cesedi gördü. Acil bir şekilde hastaneye kaldırılan Deah, Yusor ve Razan isimli gençler tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İşte o saldırıda can veren 23 yaşındaki Deah Barakat İstanbul’da öldürülen Halla’nın kuzeni, Yusor onun eşi, Razan da Yusor’un kardeşiydi. Kuzey Karolina Üniversitesi’nde Diş Hekimliği okuyordu. Barakat’ın Filistinli çocukların diş tedavisi içinde gönüllü olduğu biliniyordu. Bu cinayetin ardından Obama yönetimi uzun süre eleştiri oklarının hedefi oldu. Çünkü Beyaz Saray bu Müslüman karşıtı ırkçı cinayeti kınamakta çok geç kalmıştı.


Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER