Koza-İpek Holding davasında 'Üç Maymunu' oynadılar!

Koza-İpek Holding davasında 'Üç Maymunu' oynadılar!

Koza-İpek Holding davasında 'Üç Maymunu' oynadılar!
Yeni Asır'da yer alan habere göre FETÖ finansörü Koza-İpek Holding'e ilişkin firari Hamdi İpek ile tutuklu kardeşi Cafer Tekin İpek ve anneleri Melek İpek'in aralarında yer aldığı 11'i tutuklu 45 sanıklı dava dün başladı. "Silahlı terör örgütüne üye olmak, vergi usul kanuna muhalefet, güveni kötüye kullanmak, özel belgede sahtecilik, ruhsatsız silah bulundurmak" suçlamasıyla açılan davada ilk savunmayı 90 yıl hapis istemiyle yargılanan Cafer Tekin İpek yaptı. Savunmasında yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen sanık, iddianamedeki suç unsuru tespitlerini inkar ederken Holding bünyesinde yapılan usulsüz işlemlerle ilgili ise adeta üç maymunu oynadı.

"UYDURMA" BAHANESİ

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan 11'i, aralarında Melek İpek'in de bulunduğu tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Kimlik tespitinin ardından, mahkeme başkanı iddianamenin özetini okudu. İddianamede, sanıklara yönelik suçlamaları hatırlatan mahkeme başkanı, savunması için Cafer Tekin İpek'e söz verdi. Sanık İpek, şirketlerine yönelik yapılan ilk vergi incelemesinde hiçbir suç unsuru bulunmadığını iddia ederek, isimsiz ihbar mektubunun ardından ikinci kez inceleme yapıldığını savundu. Savunmasında savcıyı hedef alan İpek davaya delil oluşturan bilirkişi raporlar için ise, "uydurma, gerçekdışı" bahanesini uydurdu. Ağabeyi Akın İpek'in firarda olması nedeniyle savcının kendisini tutukladığını öne sürdü. Bylock kullanmadığını iddia eden İpek, programın yüklü olduğu telefonun şirket çalışanlarından olan tutuklu sanık Hasan Burak Sertcan tarafından kullanıldığını ileri sürdü.

Bağış savunması

Savunmasında FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılan, "Kimse Yok Mu" derneğine yapılan bağışlara ilişkin net bir açıklama yapmaktan kaçınan İpek, "Birden çok derneğe ve vakfa yıllar içerisinde 25 milyon liraya yakın bağış ve yardımda bulunduk" demekle yetindi.
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER