MANGOSTAN ZAYIFLAMA ÇAYINI ÜNLÜLER PAYLAŞTI BAKANLIĞA ŞİKAYET YAĞDI

Tüm dünyada satıldığı iddia edilen Türkiye'de de Demet Akalın, Gülben Ergen, Ece Erken, Pınar Altuğ, İrem Derici, Yeliz Yeşilmen gibi şarkıcılar sosyal medya hesaplarında yüksek takipçileri olan ünlü isimlere 10 bin TL ile 35 bin TL arasında para vererek reklamlarını yaptıkl.

MANGOSTAN ZAYIFLAMA ÇAYINI ÜNLÜLER PAYLAŞTI BAKANLIĞA ŞİKAYET YAĞDI

Tüm dünyada satıldığı iddia edilen Türkiye'de de Demet Akalın, Gülben Ergen, Ece Erken, Pınar Altuğ, İrem Derici, Yeliz Yeşilmen gibi şarkıcılar sosyal medya hesaplarında yüksek takipçileri olan ünlü isimlere 10 bin TL ile 35 bin TL arasında para vererek reklamlarını yaptıkları zayıflama çaylarına bir yenisi daha eklendi.

”SİTELERİNDE FİGÜRANLARLA DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNÜN ADINI KULLANIYORLAR”

“Mangostan Meyve Özü İçeren Karışık Bitki Çayı” adı altında, Dünya Sağlık Örgütü Tarafından yapılan çalışmalarla kanıtlandığı iddia edilen ve bu sayede enerjinizi düşürmeden kilo kaybı sağladığı belirtilen yeni model zayıflama çayına geçmişte tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan bu kadar ölümlere rağmen Sağlık Bakanlığı bu tür çayların internet siteleri üzerinden satışına neden dur demiyor?

“ZAYIFLAMA ÇAYLARINA ZEHİR KATILDIĞI TESPİT EDİLMİŞTİ”

31 Temmuz 2019'da İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen dev operasyonda usulsüz olarak satışı gerçekleşen “Teff Tohumlu Zayıflama Çayı” adı altında zehir satan Uğur Kemal Süksan, Erdi Taşcı ve bir çok şirket yöneticisi gözaltına alınmıştı. Sağlık Bakanlığı o dönemde ”Teff Tohumlu Zayıflama Çayında” zehir tespit etmiş ve milyonlarca TL’lik 7 tır ürüne İstanbul Emniyet Mudürlüğü el koymuştu. Bu operasyonun en ilginç yanı ise çay yerine zehir satan firma sahibi Uğur Kemal Süksan’ın 15 Temmuz Gazisi olmasıydı.

“ZAYIFLAMA ÇAYLARI YİNE HORTLADI”

Aradan daha bir sene gibi kısa bir süre geçmeden bu seferde halkın sağlığının hiçe sayıldığı iddia edildiği bir çok şikayet sitesinde yer alan yeni bir zayıflama çayı piyasaya sürüldü.

 “MANGOSTAN ÇAYINA DİKKAT! TARIM BAKANLIĞINA ŞİKAYET YAĞIYOR”

Mangostan Bitki Özlü Zayıflama Çayı olarak piyasaya sürülen bu çayda da yaşanan senaryoda da yine başrolleri ünlü isimler aldı.

Pınar Altuğ, Ece Erken, İrem Derici, Demet Akalın, Gülben Ergen,Yeliz Yeşilmen gibi isimler yüksek gelir elde ettikleri rant uğruna bu zayıflama çayının sağlıklı olduğu ve kısa sürede form tutup zayıflayabileceklerini çektikleri videolar ile takipçileri ile paylaşarak halk sağlığını yine hiçe saydılar.

Ünlü isimlerin paylaştığı bu Mangostan Çayını alan yüzlerce kişi bu çayı içtikten sonra sağlıklarının bozulduğunu fark edince Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere bir çok şikayet sitesinin telefonlarını kitledi.

“ÜNLÜLER AYNI MENAJERLERİ AYNI”

İşin en ilginç yanı piyasada olan bu tarz zayıflama çaylarının reklamını yapan ünlülerin aynı menajer ile çalışmaları. Yani hikâye aynı, ünlüler aynı, menajer aynı. Yeni çıkan bu ürünlerin tanıtımını yaptırmak isteyen firmaların kapısını çaldığı kişi ise; Ürün Menajeri olarak bilinen Menajer Talip Demir.

“ÜNLÜ İSİMLER PARA UĞRUNA HALKIN SAĞLIĞINI HİÇE SAYIYORLAR”

Sosyal medya hesaplarında MANGOSTAN zayıflama çayının çok faydalı olduğunu kendilerinde devamlı bu çayı içerek form tuttuklarını çektikleri videolarla paylaşan ünlü isimler 20 saniyelik çekimlerle Binlerce TL’yi ceplerine koyarak halkın güvenini sağlayıp ürünün satışında büyük rol oynuyorlar.

“ANİ ÖLÜMLERE YOL AÇABİLİR“

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere bir çok tıp insanının bu tür zayıflama çaylarının ani ölümlere neden olabileceğini söylemelerine rağmen halkın ünlü isimlerin paylaşımlarına inanmaları neticesinde günlük binlerce kutu zayıflama çayının satışının gerçekleşmesine engel olamıyorlar.

“TÜRK HALKININ DİNİ DUYGULARI İLE OYNUYORLAR”

Hayvansal Gıdaların sağladığı enerjiyi verebilecek kadar yüksek protein içeren tek meyve olarak gösterilen “Mangostan Meyve Özlü Bitki Çayını" satan sitede yer alan bir cümle ise 'Yok artık!' dedirtti. Sitede yer alan yazıda geçen “Orucunuzu Cool Tea ile açıp iftarınıza devam edin” cümlesi şirketin nasıl bir satış stratejisi yaptığını alenen orataya koydu...

KAYNAKLAR

https://www.milliyet.com.tr/pembenar/zayiflama-cayindaki-tehlike-2078567

https://www.sabah.com.tr/saglik/2015/06/22/zayiflama-cayi-canindan-ediyordu

https://www.superkulup.com/zayiflama-cayi-diyerek-zehir-satti-isadami-eglence-mekani- acti.html

Kaynak: superkulup.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER