Mehmetçik keşfin ardından İdlib'e yerleşiyor!

Mehmetçik keşfin ardından İdlib'e yerleşiyor!

Mehmetçik keşfin ardından İdlib'e yerleşiyor!
Habertürk'ten Murat Gürgen'in haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) ardından İdlib’de görev yapacak askerlerin konuşlanacağı alanları belirlemek ve hazırlık yapmak üzere, bölgeye 8 Ekim’de keşif heyeti göndermişti.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından, önceki geceden itibaren, İdlib’de konuşlanma faaliyetine başlandı. İlk etapta 33 araçlık bir konvoy Suriye’nin Bab el Hawa Sınır Kapısı’ndan geçerek 5 kilometre ilerledi. İlk gruptaki Türk askerleri Atme kasabasının Salva Köyü’nde ve Halep kırsalındaki Tamura’da konuşlandı.

MUHALİFLERİN BÖLGESİNDE

TSK’nın, Rusya ve İran ile Astana zirvesinde varılan anlaşma uyarınca, İdlib merkezinde 10 ila 15 gözlem noktası oluşturması öngörülüyor. Anlaşmaya göre, İdlib’de sorumluluğu Türkiye ile Rusya paylaştı. Türk askeri radikal muhaliflerin kontrolündeki kent merkezinde, Rus askerleri ise rejim güçlerinin kontrolündeki İdlib’in güney sınırında ve kent merkezi dışında gözlem noktaları oluşturacak. Böylece Türkiye ile Rusya, diyalog içinde bulunduğu güçleri çatışmadan uzak tutacak.

Kent merkezinde bir koordinasyon merkezi de kurulacak. Bu merkezde Türkiye, Rusya ve İran’dan irtibat subayları görev yapacak. Rusya, bölgenin havadan kontrolünü de sağlayacak. Gelişmeler ve muhalifler ile rejim güçleri arasında yaşanacak olası gerginlikler koordinasyon merkezinde anında değerlendirilerek ateşkesin sürekliliği sağlanacak. Ateşkesin korunamaması halinde, İdlib’den Hatay’a doğru büyük bir göç hareketi yaşanmasından endişe ediliyor.
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER