Merhum Sanat Güneşi'mize dil uzatan Alpay gereken yanıtı halktan aldı

Geçen ay Özdemir Erdoğan’ın Zeki Müren’i hedef almasının ardından bu kez de müzisyen Alpay, ‘Sanat Güneşi’ hakkında skandal açıklamalarda bulundu. 85 yaşındaki Alpay, 1996’da hayatını kaybeden Zeki Müren ile ilgili, “On kulağım olsa biriyle Zeki Müren dinlemem.

Merhum Sanat Güneşi'mize dil uzatan Alpay gereken yanıtı halktan aldı

Geçen ay Özdemir Erdoğan’ın Zeki Müren’i hedef almasının ardından bu kez de müzisyen Alpay, ‘Sanat Güneşi’ hakkında skandal açıklamalarda bulundu.

85 yaşındaki Alpay, 1996’da hayatını kaybeden Zeki Müren ile ilgili, “On kulağım olsa biriyle Zeki Müren dinlemem. Zeki Müren abartılı üslubu ve Türkçe’siyle Türk Sanat Müziği’ni katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla Türkiye’de kötü örnek olmuştur. Kendi kendisini ‘Sanat Güneşi' ilan etti. Herkes ‘Ne hokkabazlık yapacak?’ diye programa giderdi. Çok alkış alanları kovdururdu” ifadelerini kullandı.

Alpay’ın bu söylemleri, müzik ve magazin dünyasında tepkiyle karşılandı ve sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu.

Şehrazat, Bülent Ersoy, Nilgün Belgün, Behzat Uygur gibi ünlü isimler Alpay'ın açıklamalarına tepki gösterirken; 85 yaşındaki Alpay esas yanıtı ise Zeki Müren'i hiç unutmayan müzikseverlerden aldı.

Dün pek çok sosyal medya hesabından Zeki Müren şarkıları paylaşıldı ve Sanat Güneşimizi hiç unutmayan halk “On kulağım olsa, onuyla da Zeki Müren dinlerim.” diyerek Alpay'a gereken yanıtı verdi.

Gelen tepkiler ardından Alpay ise, “Tamamen samimi hislerimi ifade ettim. Hissettiğim duyguları aktardım. Herkes herkesi sevmek zorunda değil” açıklamasını yaparak kendisini savunmaya çalıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER