Mine Çayıroğlu nasıl ölümden döndü?

Ekranda gördüğümüz dizi ve filmlerin kamera arkasında yoğun çalışmalar yatıyor.

Mine Çayıroğlu nasıl ölümden döndü?

Ekranda gördüğümüz dizi ve filmlerin kamera arkasında yoğun çalışmalar yatıyor. İzlediğimiz tek bir sahne bile uzun çekim süreçlerinden geçiyor. Hele ki kötü hava şartlarında yapılan çekimler oyuncuları oldukça zorlayabiliyor. Çayıroğlu'nun anısı da eski yıllara dayanıyor. Güzel oyuncu, 15 yaşındayken 'Aysarının Zilleri' adlı 3 bölümlük bir dizide rol almıştı.

SAHNE GEREĞİYDİ AMA...

1992 yapımı bu projenin çekimleri Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleşmişti. Oldukça yoğun kar yağışının olduğu mevsimde yapılan çekimlerde Çayıroğlu'nun kar altına gömülmüş bir sahnesi çekilecekti. Ünlü oyuncu, tam 29 yıl öncesine gitti ve o gün yaşananları aynı heyecanla anlattı: "Aysarının Zilleri adlı TV dizisini Sarıkamış'ta çekiyorduk. Sahne gereği kara gömülmem icap etti. Çekimler sırasında teknik aksaklıklar yaşandı ve bu nedenle bir süre karın içinde unutuldum."

YALÇIN DÜMER'LE OYNADI

Çayıroğlu, dönemin ünlü oyuncularından Yalçın Dümer ile olan sahnesinde karın altına tamamen gömülmüştü. Ancak kısa süreli yaşanan gecikme ünlü oyuncunun canına mal oluyordu. "Orada donma tehlikesi geçirdim. Bu benim unutamadığım set anılarımdan biridir" diyen Çayıroğlu, çekim sonrasında nasıl kurtulduğunu da şöyle anlattı: "Yörede yaşayan köylüler hayatımı kurtardı. Set çalışanları da yardımcı oldular."

Bu durum sonrasında Çayıroğlu'na hemen müdahalede bulunuldu, önce vücut ısısı yerine getirilip daha sonra oyuncu sıcak bir ortama alındı.

Merve YURTYAPAN / Sabah Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER