Naciye Karayahşi 100 yaşına bastı

Naciye Karayahşi 100 yaşına bastı

Naciye Karayahşi 100 yaşına bastı
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir Çiğli'de özel bir huzurevinde yaşayan iki çocuk, 3 torun sahibi Naciye Karayahşi dün 100 yaşına girdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve eşi Latife Hanım'ı gördüğünü ve elini öptüğünü belirten Karayahşi, "100 yaşına girdim. 15 Kasım 1917 Uşak doğumluyum. Atatürk'ü bizim memlekete eşi Latife Hanım'la birlikte geldiğinde gördüm, yanına gidip elini öptüm. Saçlarımı okşayıp 'Ne kadar güzel bir kızsın, sarı sarı saçların var, uzun yaşa inşallah' dedi. O an sanki dün gibi hep aklımda. Ben bu yüzden çok şanslı bir Türk vatandaşıyım. Atatürk'ü görmek, tanımak ve dokunmak bana nasip olduğu için çok mutluyum" dedi.

YAŞAM SIRLARI

Naciye Karayahşi'nin 100. yaş gününe 123. yılını kutlayan Yeni Asır Gazetesi tanıklık etti. Yeni Asır Haber Müdür Yardımcısı Fatih Şendil'le birlikte pasta kesen Naciye Karayahşi, 100 yıllık yaşamın sırlarını anlatırken, her gün gazete ve televizyonlarda 'Onu yemeyin, bunu yemeyin' diyen diyetisyenlere taş çıkartan yaşam sırlarını açıkladı.

ÇOK SAĞLIKLIYIM

Hayatında hiç alkol ve sigara kullanmadığını belirten Karayahşi, "Çayı hala üç şekerli içerim. Mutlaka ekmek yerim, etsiz doymadığımı hissediyorum. Kolay kolay yemek seçmem ama pide ve lahmacuna dayanamam. Sofradan tatlı yemeden kalkmam, meşrubat içmeden de yemek yemem. Ama Allah'a şükür ne kolesterol var ne de şeker. Çok sağlıklıyım. Bu kadar uzun yaşamanın sırrı, hayatı önemsemek. Ne kadar yaşarım bilmem ama Fenerbahçe'nin bir kere daha şampiyonluğunu görmek isterim" dedi.
Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER