O kampta 500 Türk vatandaşı var!

O kampta 500 Türk vatandaşı var!

O kampta 500 Türk vatandaşı var!
Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen Musul ve Telafer’de ortada kalan 1.535 kadın-çocuk, önce Musul yakınında yeri gizli tutulan BM kontrolünde bir kampa götürüldü. 17 Eylül Pazar günü ise bu kampta kalan kadın ve çocuklar Irak ordusu güçleri tarafından alınarak Tall-Kayf bölgesine taşındı. Tall-Kayf’taki kampa götürülenler arasında 150’si kadın, 350’si ise çocuk olmak üzere 500 Türk vatandaşının bulunduğu öğrenildi.

GÖNDERİLEN SES KAYITLARI

DEAŞ’a katılan çocukları, torunları, kızları ve gelinleri bu kampta tutulan aileler, Dışişleri Bakanlığı’na başvurdu. Dışişleri Bakanlığı’na sunulan dosyalarda bu kişilerle ilgili bilgilerin yanı sıra kampın fotoğrafları da yer aldı. Fotoğraflarda kadın ve çocukların boş bir alanda bekletildikleri, yerlere serilen battaniye, bez parçaları üzerinde yattıkları, etraflarının ise Irak ordusu askerleri tarafından çevrildiği görüldü. Ayrıca dosyaya şu anda kampta bulunanların gönderdikleri ve kendi durumlarını anlatan ses kayıtları da girdi.

CİMER VE BİMER’E BAŞVURU

Aileler, yakınlarının getirilmesi için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) de başvurdular. Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık’ın gerekli çalışmaların yapılması için başvuru dilekçelerini Dışişleri, İçişleri Bakanlıkları ve MİT’le paylaştığı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER