Pedro de Noronha'dan Tülin Şahin hakkında olay sözler!

Noronha, Hürriyet Gazetesi'nden Mehmet Üstündağ'a konuştu... Hamileliğiyle ne değişti? - Her şey! Günden geceye bambaşka bir insan oldu.

Pedro de Noronha'dan Tülin Şahin hakkında olay sözler!

Noronha, Hürriyet Gazetesi'nden Mehmet Üstündağ'a konuştu...

Hamileliğiyle ne değişti?

- Her şey! Günden geceye bambaşka bir insan oldu. Çocuklarımla bir araya geldiğinde, birden bambaşka davranmaya başladı. Onların da kafası karıştı. Bana verdiği bütün sözleri teker teker bozmaya başladı. Benim için söz onurdur; bir söz verirsiniz, el sıkışırsınız ve bu değişmez. İnsanların bir şey söyleyip, başka şeyler yapmasına alışkın değilim. Ama hamileliği nedeniyle diye düşündüm ve bir kızımız olacaktı. Evet, erkek de olabilirdi ama Tanrı bize bu kız çocuğunu bahşetti. Bütün planlarımı altüst ettim, ki benim için neredeyse imkansızdı ve o süreçte 4 ay Türkiye’de yaşadım. Fedakârlık etmeye karar verdim, çünkü ikinci kez bir aile kurma fırsatım olmuştu ve bunun yürümesi için her şeyi yapmaya hazırdım.

Evlenmek istemediniz ama...

- Ben kağıt üzerinde evli olmayı gerçek bulmuyorum. Kalpten evlenmeli insanlar. Daha önce bir kere evlendim ve sancılı bir süreçti. Bunu da Tülin’le baştan konuşmuştuk ve buna anlayış göstermişti. Tabii ki ben o zamanlar Türk kültürü için bunun ne kadar önemli olduğunu da bilmiyordum. Çünkü Avrupa’da böyle bir kültür yok. Çocuk sahibi olmak, resmi olarak evli olmaktan çok daha büyük bir anlaşmadır bence. Çünkü iki kişiyi bir ömür birbirine bağlar.

Neden medya için sahte bir düğün yaptınız?

- Tülin bana, bunun kendisi için ne kadar önemli olduğunu söyledi. Ben de ona, “Sana kaç kere evlenmek istemediğimi söyledim, sen de bunu kabul ettin, lütfen bana baskı kurma” dedim. “Bu yaptığının adil olduğunu düşünmüyorum, bunun için bebeği kullanıyorsun” dedim. Sonra onun iletişim danışmanı bu fikirle geldi. Lizbon’da evlenmiş gibi yapın, nasıl olsa gazeteciler belediyeye gidip bunu kontrol etmez. Türkiye, onun ihtisas alanı, benim değil! Kariyerini o nasıl yönetmek istiyorsa, o şekilde yönetir, ben karışmam diye düşündüm.

Fotoğraf çektirip, servis ettiniz. Özel fotoğrafçı mı tuttu?

- Hayır, benim 14 yaşındaki oğlum çekti fotoğrafları.

Bunun sahte bir düğün olduğunu biliyor muydu?

- Hayır, çocuklarıma söylemedim. Onlar gerçekten evlendiğimizi düşündü. Çünkü çok mutlu olmuşlardı, bozmak istemedim o anı.

Türkiye’de de birçok ünlü isim evlenmeden çocuk sahibi oluyor. Neden sizce Tülin Şahin bu sahte nikâh mizansenine ihtiyaç duydu?

- Bence kendini “Türkiye’nin yüzü” olarak görüyor ve evlenmiş görünerek herkesi memnun etmeye çalışıyor. Zaten o yüzden iki oğlum olduğunun bilinmesini istemedi.

Bunu neden gizleme ihtiyacı hissetmiş?

- O, Türkiye’deki “mükemmel kız” imajını çok önemsiyor. Çocuklu bir adamla, evlenmeden çocuk yapmış olmasının kariyerine zarar vereceğini düşünüyordu. Hatta şu çok çok büyük bir problem olmuştu. Oğullarım, Siena doğduktan 5 hafta sonra onu görmeye Türkiye’ye gelmek istediler. Tülin istemedi, “Biz Lizbon’a gidince görseler olmaz mı?” dedi. “Çocuklar 9 ay zor sabrettiler, büyük bir heyecanla kardeşlerinin doğumunu beklediler, 5 hafta bile onlara çok geldi” dedim. Sonra geldiler ama korkunçtu! Çünkü Tülin onları evden attı ve biz geceyi otelde geçirdik.

Ben yanlış bir şey yapmadım. Yaptığım tek şey, artık Tülin’i istememekti. Bir ilişkide, bir taraf devam etmek istemeyebilir. Benim çocuklarımı reddetmesi büyük bir kırılma noktası oldu, ona olan aşkım da sarsıldı. Ama yine de denedim. Çocukları Lizbon’a götürdükten sonra geri geldim. 2 aylık bir bebeği terk edemezdim. 3 ay boyunca burada birlikteydik ve denedik ama olmadı. Ben elimden gelenin en iyisini yaptığıma inanıyorum.

Doğumdan sonra kilolarını veremediği için psikolojik baskı yaptınız söyleniyor...

- Buna iki yanıtım var. Birincisi şu: Portekizcede “gorda” diye bir sözcük var. Bu, hem “tombul” anlamına geliyor hem de “canım” demek. İspanyolcada da aynı kullanım var, istediğinize sorabilirsiniz. İkincisi; ben ne zaman Tülin’in doğum sonrası duygu durum bozukluğu yaşadığını fark ettim, ona tavsiyeler vermeye çalıştım. Benim de çok stresli bir işim var ve dönem dönem depresif hissettiğim zamanlar oldu. Öyle zamanlarda daha iyi hissetmek için daha sağlıklı beslendim, egzersiz ve meditasyon yaptım. Depresif düşüncelerle mücadele etmek zorundasınız, ona “Hadi kalk bir yürüyüş yapalım, temiz hava alalım, vücudun endorfin salgılasın” derdim. Ama hep bahanesi vardı.

Türkiye’ye “muz cumhuriyeti” dediğiniz yazıldı. Nedir bunun aslı?

- Saçmalık! 2000’den beri Türkiye’ye geliyorum. Burada Tülin’den çok daha fazla arkadaşım vardır. Bu ülkeye büyük saygı duyuyorum. Kanuni Sultan Süleyman’a hayranım. Tülin’in ne yapmak istediğini çok iyi biliyorum. İşin içine kamuoyunu karıştırarak, “Pedro kötü adam” dedirtmek istiyor. Ama “muz cumhuriyeti” haberiyle çizgiyi aştı. Bu benim hayatımı, benimle birlikteyken Siena’nın hayatını tehlikeye atan bir durum. Sonuçta ben de bir gün kendi kızımla bu ülkede baş başa güzel zaman geçirmek istiyorum. Onu bir gün Portekiz’e de götürebilmeyi istiyorum. Neden onu kaçırmak isteyeyim?

ÇOCUK KAÇIRDIĞIM AN LİSANSIMI KAYBEDERİM

Bu hikaye nereden çıktı?

- Bence bir çocuk annesinin yanında olmalıdır, ona aittir, ona ihtiyacı vardır. Buna inanan bir insan neden çocuk kaçırsın? Ben çocuk kaçırdığım an, Interpol’ün arama listesine girerim, ertesi gün yatırımcı lisansımı kaybederim. Bütün bunlar Siena’nın hayrına mı olur sizce? Ben Siena’yı seviyorum ve sadece onun iyiliğini istiyorum. Annesiyle birlikte olmak onun için iyidir. Zamanı geldiğinde arada bir de olsa, benim ailemle bir araya gelmesini isterim, babaannesini, halasını görmesini isterim. Ki onlar Siena doğarken yanındaydılar. Peki, Tülin’in ailesi neredeydi?

Onlar yok muydu?

- Yoktu tabii! Çünkü Tülin, ailesiyle konuşmuyor. Ama buna rağmen benimle ilgili öyle bir portre çiziliyor ki! Avukatlarım, Siena’yı görebilmem için dilekçe verdiklerinde evli olmadığımız ortaya çıktı. Böylece onun PR stratejisi çöktü. Durumu kurtarmak için daha büyük bir habere ihtiyacı vardı. Daha büyük haber neydi? “Pedro bize şiddet uyguladı!”

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!..

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER