Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay'ın 18 yıla kadar hapsi isteniyor!

Hürriyet Gazetesi'nin özel haberine göre oyuncu Pelin Karahan’ın, iş insanı eşi Bedri Güntay (38) hakkında ‘hayali ihracat’ suçlaması ile dava açıldı. 18 yıla kadar hapsi istenen Güntay, ihracatını yapmadığı parfümler üzerinden KDV iadesi almakla suçlanıyor. Güntay.

Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay'ın 18 yıla kadar hapsi isteniyor!

Hürriyet Gazetesi'nin özel haberine göre oyuncu Pelin Karahan’ın, iş insanı eşi Bedri Güntay (38) hakkında ‘hayali ihracat’ suçlaması ile dava açıldı.

18 yıla kadar hapsi istenen Güntay, ihracatını yapmadığı parfümler üzerinden KDV iadesi almakla suçlanıyor.

Güntay’ın da aralarında olduğu 7 sanık, Ekim ayında hâkim karşısına çıkacak.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin tek tek ifadeleri alındı.

“Firma olarak mağdur durumdayız” diyen Güntay ifadesinin devamında şunları kaydetti: “Alıcı firmayı tanımıyorum. Ambarlı Gümrüğü’nde 2019 yılında herhangi bir ihracat işlemimiz olmadı. İhracat beyannameleri ve ekinde düzenlenen faturalar benim muhasebe kayıtlarımda yer almıyor. Düzenlendiği söylenen beyannameler benim bilgim dahilinde düzenlenmemiştir.”

Güntay, holding bünyesinde özel güvenlik, tesis yönetimi ve temizlik hizmeti veren 4 şirketlerinin olduğunu anılan şirketlerde 4 bine yakın kişinin çalıştığını belirterek “Aylık yaklaşık 20 milyon TL fatura kesen bir şirket olarak böyle bir işe tevessül etmemiz mantık dışıdır” dedi.

HABERİN GENİŞ AYRINTISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!..

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER