Ponzi Mine hakkında flaş gelişme

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre Mine Mumcu'nun adı geçtiğimiz yıl, ünlü isimlerden aldığı paraları geri ödemediği şeklinde dedikodularla anılmıştı.

Ponzi Mine hakkında flaş gelişme

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre Mine Mumcu'nun adı geçtiğimiz yıl, ünlü isimlerden aldığı paraları geri ödemediği şeklinde dedikodularla anılmıştı. İddiaya göre, İş adamından sanatçısına, sporcusundan işçisine birçok kişi Mumcu'ya yüksek meblağlarda para yatırdı. İlk sıralarda yatırdıkları paraların iki katı hatta üç katı şeklinde geri kazanımlar sağlayan isimler, bir süre sonra yatırdıkları paraları geri alamadıklarını ileri sürdü.

Burcu Kıratlı, Yeliz Yasa ve Semih Erden gibi isimlerin yer aldığı bir çok kişi, Mumcu'nun kendilerini dolandırdığını belirterek şikayetçi oldu.

'SAADET ZİNCİRİ KURMADIM'

Bu iddialar sonrası Mine Mumcu hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Mumcu, iddia edildiği gibi saadet zinciri kurmadığını, iş yaptıklarını belirtti. Savcılık, soruşturma sonunda Mine Mumcu hakkında, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan dava açtı. İddianamede, Mine Mumcu, Aykut Sağlam, Kazım Özkan ve Havva Kalkan yüksek yüzdeli kar vaadiyle kandırdıkları ve paranın bir kısmı ile vaat edilen paranın kar payının tamamını ödemediği anlatıldı.

'YÜKSEK KAR GELİRLİ İŞ YAPMIŞ'

İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada, savcı Mumcu'nun 3 milyon lira yatırılan paranın 2,3 milyon liranın geri ödendiği, yüksek kar vaadiyle girişilen işte kar elde edilmesi ihtimalinin yanı sıra zarar edilmesi ihtimalinin de bulunması karşısında Mumcu ve diğer sanıkların dolandırıcılık suçuyla hareket ettiklerinden söz edilmeyeceğini ifade etti.

Savcılık, sanıkların hukuki nitelik arz ettiği bu nedeniyle beraatına karar verilmesini istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER