Savaş Özdemir bilinmeyenlerini anlattı

Akşam Gazetesi'nden Merve Aydın'ın sorularını yanıtlayan Savaş Özdemir, bilinmeyenlerini anlatırken büyük bir hayran kitlesine sahip olan EDHO'dan ayrılırken yaşadıklarını "Bir karakterin bu kadar özelliği olması benim için heyecanlı ve zor bir deneyime dönüştü.

Savaş Özdemir bilinmeyenlerini anlattı

Akşam Gazetesi'nden Merve Aydın'ın sorularını yanıtlayan Savaş Özdemir, bilinmeyenlerini anlatırken büyük bir hayran kitlesine sahip olan EDHO'dan ayrılırken yaşadıklarını "Bir karakterin bu kadar özelliği olması benim için heyecanlı ve zor bir deneyime dönüştü. Mükemmel bir senaryo başarısı da eklenince seyircinin tam kalbine oturdu... Bunun için hepsine yürekten teşekkür ederim bende çok sevdim Tipi'yi en az izleyiciler kadar benim için de ayrılmak zor oldu." sözleri ile anlattı.

Süper Baba, Adanalı, Avrupa Yakası ve Kurtlar Vadisi gibi başarılı dizilerde oynadığınız ancak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ile büyük beğeni topladınız. Sizce Tipi karakteri neden Türk halkı tarafından bu kadar çok sevildi?

Ben tiyatro kökenli bir oyuncuyum. Devlet tiyatrolarında uzun yıllar birçok karakteri canlandırdım. Bu benim için çok kıymetli bir deneyimdi... Oynadığım karakterlerin psikolojilerini, alt metinlerini çalışmayı seven bir oyuncuyum... Tipi karakterinin altında yatan çok boyut vardı... Bu katmanların olması beni çok motive etti... Dostluğu, psikopatlığı, vefası, gözü karalığı, büyük aşkı, batıl inançları, ailesine düşkünlüğü... Bir karakterin bu kadar özelliği olması benim için heyecanlı ve zor bir deneyime dönüştü. Mükemmel bir senaryo başarısı da eklenince seyircinin tam kalbine oturdu... Bunun için hepsine yürekten teşekkür ederim bende çok sevdim Tipi'yi en az izleyiciler kadar benim için de ayrılmak zor oldu.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Tipi'si Kurtlar Vadisi'nin Kaçgar'ı gibi ağır abi rollerinde gördük sizi. Bunun özel bir sebebi var mı? Yoksa gelen teklifler mi hep bu yönde oluyor? Sizi ileride bambaşka rollerde de görecek miyiz?

Bu yapım stratejisi olduğu kadar benim de tercihimdi... Tiyatroda uzun bir dönem komedi oynadım... Bu yönüm çok bilinmez... Farklı rollerde izleyenlerin karşısında olmayı ben de çok isterim.

Genel olarak mafya karakterleri ile izleyici karşısına çıktığınız için 'Sert bir imaj' çiziyorsunuz. Peki, Savaş Özdemir gerçekte nasıl biri sert mi yoksa sakin mi?

Evimde vakit geçirmeyi çok severim bilgisayar oyunlarına merakım var, yemek yaparım...

Pandemi döneminde birçok ünlünün farklı yönlerini paylaşımlarından keşfettik. Bu süreçte iş dışında siz neler yaptınız? Evde vakit geçirmeyi seven biri misiniz?

Evimdeydim, bunun dışında yoğun olarak spor yaptım bu zor süreçte.

Sizin profilinize baktığımızda iş odaklı olduğunuzu görüyoruz. Özel hayatınızla ilgili bir fikre sahip değiliz. Savaş Özdemir için aşk ve özel hayat neyi ifade ediyor?

Ben aşka ve sadakate çok önem veririm, bir birlikteliği ayakta tutan şey mahremiyetidir... Şu an hayatımda biri yok.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da 'Gönül Dağı'nı seslendirdiniz... Müziğe karşı ilginiz ne zaman başladı? Müzik alanında gelen teklifler var mı, eğer bu yönde bir teklif gelirse değerlendirir misiniz?

Babam hem sinemacı hem de müzisyendir. Onun bağlamasıyla büyüdük... Ben gitara heves ettim... Daha sonra konservatuvarda şan ve opera dersleri aldım, sonra besteler geldi ve bu şekilde çalıp söylemeye başladım... Henüz müzikal bir teklif almadım eğer gelirse elbette değerlendiririm.

Tiyatro bölümünden mezun oldunuz bunun ekrana getirdiği avantajlar nelerdir, oyunculuğunuza nasıl yansıyor?

Devlet konservatuvarda gerçekten her anlamda oyunculuğunuzu donatabileceğiniz imkanlar var... Aldığım eğitim bütün performansımı ortaya çıkaran mükemmel bir deneyime dönüştü... Pratik eğitim kadar aldığımız teorik eğitimde güvenimi ve performansımı çok kıymetli bir noktaya taşıdı... Çok kıymetli ustalarla çalışma fırsatı buldum... Tiyatro disiplininin sert zemini beni televizyon alanında kondisyonlu bir oyuncuya dönüştürdü.

Hazır tiyatrodan bahsetmişken bir seçim yapacak olursanız tiyatroyu mu sinemayı mı tercih edersiniz? Sinemanın sizdeki yeri nedir?

Temel oyunculuk eğitimi gerçekten konservatuvarda şekilleniyor... Tiyatro sinema ve televizyon farklı disiplinleri olan bir ailenin üyeleri gibidir... Tiyatronun bendede farklı bir yeri heyecanı var... Tiyatroda adrenalin daha yüksek olur... Buda sizi tiyatro sahnesine bağımlı hale getirir... Sinema ve televizyonunda farklı motivasyonları ve heyecanı var... Çok tecrübe gerektiren bir alan... Birini diğerine tercih etmektense bu kardeş disiplinlerde bir arada yol almak isterim.

Yeni nesil oyunculardan beğendiğiniz isim ya da isimler var mı? Genç isimlere oyunculuğa yönelik ne gibi tavsiyeler vermek istersiniz?

Elbette her kuşaktan yeni oyuncular çıkacaktır... İmkanları elverirse temel eğitimi konservatuvardan alsınlar, her anlamda donatsın kendini... Bu eğitim gerçekten zor bir süreç ama bir o kadarda keyifli... Her anlamda donanımlı bir aktör gibisi var mı? Müthiş bir özgüven... Bu eğitim, disiplin, tevazu ve özveri gerektiren bir meslek oyunculuk.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER