Schengen'den FETÖ'ye sınırsız vize!

Schengen’den FETÖ’ye sınırsız vize!

Schengen'den FETÖ'ye sınırsız vize!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ üyelerine yeni bir talimat verildiğini söyledi: FETÖ üyelerine artık ‘Schengen bölgesinden çıkmayın’ talimatı verildi. ‘Afrika’da da bazı ülkelerde dışarı çıkmayın’ denildi. Yani FETÖ’yü hangi ülkelerin Avrupa’da, Schengen bölgesinde koruduğu ve Afrika’da hangi ülkeleri üs olarak seçtiğini açıkça görüyoruz.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada önceliklerinden birinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yurt dışında FETÖ ile mücadele olduğunu belirtti.

FETÖ O ÜLKELERİ ÜS YAPTI

Birçok FETÖ üyesinin Türkiye’ye iadesinin sağlandığını anlatan Çavuşoğlu, “Bu çalışmalarımızın sonucunda FETÖ üyelerine artık ‘Schengen bölgesinden çıkmayın’ talimatı verildi. ‘Afrika’da da bazı ülkelerde dışarı çıkmayın’ denildi. Yani FETÖ’yü hangi ülkelerin Avrupa’da, Schengen bölgesinde koruduğu ve Afrika’da hangi ülkeleri üs olarak seçtiğini açıkça görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, milletvekillerinin “Hangi ülkeler?” sorusu üzerine ise şunları söyledi: “Avrupa’da en çok hangi ülkeye gidiyorlar, bunları zaten sizler biliyorsunuz. Belli başlı Avrupa ülkeleri. Afrika’da da yine 4-5 tane ülke var. Bu ülkeleri kendilerine mesken tutmuşlardır. Bu ülkelerin nezdinde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Lübnan için diyalog çağrısı


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnanlı mevkidaşı Gebran Bassil ile Ankara’da bir araya geldi. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Bakan Çavuşoğlu, Bassil ile Lübnan Başbakanı Hariri’nin istifası sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirdiklerini kaydetti. Bundan sonraki süreçte de Bassil ile yakın temas içinde olacaklarını belirten Çavuşoğlu şunları belirtti: “Biz Lübnan’ın birliğini, beraberliğini, istikrarını destekliyoruz. Bu konuda bazı temaslarımız oldu. Bir an önce Hariri’nin Lübnan’a dönerek kendi içlerinde istişare yaparak bu sorunun çözülmesini arzu ediyoruz. Bu sorunun gerek Cumhurbaşkanı ile gerekse diğer siyasi aktörler ile görüşerek ve hiç kimsenin baskısı altında olmadan aklıselim bir şekilde doğru kararı vereceklerine inanıyoruz"
Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER